Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq prognose efter sidste uges fald

Af:
op sep 19, 2022
  • Dow Jones faldt med -4,4%, S&P 500 faldt med -4,8%, mens Nasdaq faldt -5,5% for ugen.
  • Fokus er fortsat på den amerikanske centralbanks valutapolitiske møde.
  • Opside potentialet for Wall Streets tre hovedindekser er fortsat begrænset.

Wall Streets tre hovedindekser faldt i sidste uge til niveauer, der ikke er rørt siden midten af juli, idet bekymringerne om en nært forestående global afmatning og den stigende inflation fortsat holder investorerne i negativt humør.

Selv på trods af sensommerens aktiemarkedsoptimisme, så har virkeligheden nu igen taget over, og de seneste inflationstal tyder på, at Fed bliver nødt til at være mere aggressiv i kampen for at bekæmpe inflationen.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

En varmere end ventet inflationsrapport for august sender tydeligvis en aggressiv besked, idet tegnene på et aftagende prispres i juli viste sig at være kortvarige.

Forbrugerprisindekset steg med 0,1% i august i modsætning til forventningen om et fald på 0,1%, og på årsbasis steg forbrugerprisindekset med 8,3%, mens analytikerne forudså en stigning på 8,1%.

Der er en stor sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank vil hæve renten med mindst 75 basispoint ved sit valutapolitiske møde i næste uge, mens CME’s FedWatch rapporterede, at der er en 14% chance for en super stor stigning med hele 100 basispoint. David Carter, der er administrerende direktør hos JPMorgan i New York, sagde:

Vi står overfor en giftig bryg bestående af høj inflation, høje renter og lav vækst, hvilket ikke er godt for aktie- eller obligationsmarkederne. Selvom markedet forventer en stor stigning i Feds renter i næste uge, så er der dog stadig en enorm usikkerhed og bekymring for eventuelle fremtidige rentestigninger.

Potentialet når det kommer til opsiden af Wall Streets tre hovedindekser er fortsat begrænset, og især hvis den amerikanske centralbank beslutter sig for at hæve renten med 75 bps eller mere på mødet den 20.-21. september.

Dynamikken med høje renter, langsommere vækst og forværrede udgifter vil have en negativ indvirkning på virksomhedernes overskud, og burde derfor føre til yderligere smerte i de kommende uger.

S&P 500 er fortsat under pres

S&P 500 (SPX) havde sin dårligste ugentlige præstation siden midten af juni, og faldt med 4,8% for den fem-dages session og lukkede ugen på under 3.900 point. Prisen har også bevæget sig under det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket peger på at bunden stadig ikke er nået.

Datakilde: tradingview.com

S&P 500 er fortsat under pres, og hvis prisen falder til under 3.500 point, så kunne det næste mål være på 3.000 point, hvilket repræsenterer et stærkt støtteniveau.

DJIA handler tæt på 30.000 point

Dow Jones Industrial Average (DJIA) faldt med -4,4% i sidste handelsuge og lukkede ugen på under 31.000 point for første gang siden midten af juni. Dow bevægede sig også under det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket placerer det lavere på indekset.

Datakilde: tradingview.com

Det vigtige støtteniveau ligger på 30.000 point, og falder prisen under dette niveau, så kunne det næste mål være 29.000 point. Hvis prisen stiger til over 31.500 point, så kunne det næste mål være ved modstanden ved 32.000 point.

Nasdaq Composite faldt med -5,5% i sidste uge

Nasdaq Composite (COMP) faldt med -5,5% i sidste handelsuge og lukkede på 11.448 point. Udsigten til en mere aggressiv valutapolitik holder investorerne i negativt humør, og opside potentialet for Nasdaq Composite er fortsat begrænset.

Datakilde: tradingview.com

Det nuværende støtteniveau for Nasdaq Composite ligger på 11.000 point, og falder prisen under dette niveau, så kunne det næste mål være på 10.500 point.

Resumé

Wall Streets tre hovedindekser faldt i sidste uge til niveauer, der ikke er blevet rørt siden midten af juli, og investorernes fokus er fortsat rettet mod den amerikanske centralbanks vigtige møde på onsdag i næste uge. Potentialet i forhold til opsiden hos Wall Streets tre hovedindekser er fortsat begrænset, og især hvis den amerikanske centralbank beslutter at hæve renten med 75 bps eller mere.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money