Amazon aktieprognose efter 3. kvartals resultaterne

Af:
op okt 30, 2022
Listen to this article
  • Amazon offentliggjorde deres resultater for tredje kvartal denne torsdag.
  • Selskabets ledelse opdaterede deres økonomiske prognose for fjerde regnskabskvartal.
  • Amazons vækst forventes at aftage sig.

Amazon.com, Inc. ( NASDAQ: AMZN ) offentliggjorde denne torsdag selskabets resultater for tredje kvartal, og selskabets ledelse opdaterede deres økonomiske prognose for det fjerde regnskabskvartal.

Resultaterne for tredje kvartal lå under forventningerne, mens e-handelsgigantens vækstprognose for julesalget viste mange af de bekymringer, der drev det enorme frasalg.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Amazons vækst forventes at aftage sig

Amazon offentliggjorde deres resultater for tredje kvartal denne torsdag efter markedet lukkede; den samlede omsætning steg med 14,7% baseret på $127,1 milliarder, hvilket var mindre end forventet, mens indtjeningen pr. aktie var på $0,28 (en forbedring på $0,07).

Det er dog vigtigt at nævne, at Amazon for de første ni måneder af 2022 kunne melde om et tab på $3 milliarder i sammenligning med de $19,04 milliarder i nettoindkomst, der blev konstateret i den samme periode året forinden.

Selskabets ledelse opdaterede deres økonomiske retningslinjer for fjerde regnskabskvartal, og rapporterede, at den samlede omsætning for fjerde regnskabskvartal burde ligge et sted mellem $140 milliarder og $148 milliarder mod konsensussen på $155,37 milliarder.

Denne prognose peger på en år-til-år-vækst på blot 2-8%, og Amazons vækst forventes absolut at blive endnu mindre i de kommende kvartaler.

Tocifrede vækstrater hører sandsynligvis fortiden til, og vi kunne komme til at opleve et konstant pres på Amazons konsoliderede driftsmarginer på grund af selskabets tabsgivende e-handelsforretning, såvel som den stærke amerikanske dollar. Dirketør Andy Jassy sagde:

Der sker naturligvis meget i det makroøkonomiske miljø, og vi vil afbalancere vores investeringer for at blive mere strømlinede uden at gå på kompromis med vores vigtigste langsigtede, strategiske indsatser.

Selskabets konservative prognose oprørte investorerne, hvorefter Amazon-aktien faldt med mere end 20% i handelen efter lukketid denne torsdag. I betragtning af de dårlige udsigter for det næste kvartal og det store tab i de første ni måneder af 2022, så er aktiens risikoprofil fortsat uattraktiv.

Jeg er overbevist om, at værdiansættelsen vil opleve et yderligere pres på både kort sigt og fremadrettet; den høje inflation vil fortsat reducere forbrugernes forbrug, hvilket Amazon, som en af verdens største e-handelsvirksomheder, fortsat er sårbar overfor.

Lad os nu tage et kig på de fundamentale aspekter. Med en markedsværdi på $1,05 billioner, så er Amazon ikke undervurderet, og i sammenligning med Alibaba Group Holding Ltd ( NYSE: BABA ), så er Amazon dyrere på et pris-til-salg basis.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi/indtægter), så handles Amazon-aktien til 2,2, hvilket er næsten to gange højere end pris-til-salg forholdet hos Alibaba, som handles til en P/S på 1,3.

Det er også vigtigt at nævne, at JD.com, Inc. (NASDAQ: JD) handler til mindre end en gange årets salg, og at købe “dippen” i tilfældet Amazon kunne være en fejl på kort sigt.

$100 repræsenterer det stærke støtteniveau

Amazon-aktien er faldet fra $146,57 til $97,66 siden den 16. august 2022, og den nuværende kurs ligger på $103,41. Prisen har også bevæget sig under det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket er et tegn på, at bunden endnu ikke er nået.

Datakilde: tradingview.com

Det stærke støtteniveau ligger på $100, mens $140 repræsenterer det første modstandsniveau. Hvis prisen igen falder til under $100, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $90 eller endda under. Omvendt, hvis prisen stiger til over $130, så kunne det næste mål være ved modstanden på $150.

Resumé

Amazon offentliggjorde deres resultater for tredje kvartal, der lå under forventningerne, og virksomhedens ledelse opdaterede deres økonomiske prognose for fjerde regnskabskvartal, hvilket peger på en år-til-år vækstrate på blot 2-8%. Jeg er overbevist om, at værdiansættelsen vil komme til at opleve et yderligere pres på både kort sigt og fremadrettet; den høje inflation vil fortsat reducere forbrugernes forbrug, hvilket Amazon, som værende en af verdens største e-handelsvirksomheder, fortsat er sårbar overfor.