Dow Jones, S&P 500 og Nasdaqs prisprognose efter den amerikanske inflation afkøler i oktober

Af:
op nov 14, 2022
Listen to this article
  • S&P 500 steg med 5,9%, Dow tilføjede 4,25%, og Nasdaq steg med 8,1% for ugen.
  • USA rapporterede, at forbrugerprisindekset steg mindre end forventet i oktober.
  • Investorerne forventer en mindre aggressiv Fed.

Wall Streets tre hovedindekser steg i sidste uge, da inflationstallene var bedre end forventet, hvilket gav investorerne håb om, at Federal Reserve kommer til at blive mindre aggressiv med hensyn til de amerikanske renteforhøjelser.

USA offentliggjorde denne torsdag forbrugerprisindekset (CPI) for oktober, og ifølge rapporten steg CPI med 7,7% i oktober i forhold til året før, hvilket markerer et fald fra 8,2% i september. Kernepriserne på varerne faldt med 0,4%; priserne på brugte biler faldt også, mens varedeflationen viste tegn på at brede sig.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Afblødningen i oktober inflationen er bestemt gode nyheder for det amerikanske aktiemarked , og der er nu en stor chance for, at Fed-politikerne kunne beslutte at hæve renten med 50 basispoint, når de mødes i december i stedet for de tidligere forventede 75 basispoint. King Lip, der er chefstrateg hos Baker Avenue Asset Management, sagde:

Vi har opfordret til toppen af inflationen i de sidste par måneder og det har bare været utrolig frustrerede, at dette ikke har afspejlet sig i tallene. For første gang har det nu faktisk vist sig i tallene.

På trods af dette bør investorerne være opmærksomme på, at dette ikke er begyndelsen på et nyt tyremarked, og at den amerikanske økonomi stadig bevæger sig i retning af en recession, som ikke er blevet indregnet i indtjeningsprognoserne og dermed også aktiekurserne.

Risikoen for endnu et fald er derfor stadig ikke overstået, og i de kommende dage vil det amerikanske aktiemarked være overfølsomt overfor enhver form for FED-kommentarer. Inflationen ligger fortsat et godt stykke over, hvad Fed mener er i overensstemmelse med stabile priser, og den amerikanske centralbank har derfor mere arbejde at gøre.

S&P 500 steg med 5,9% på ugebasis

For ugen kunne S&P 500 (SPX) melde om en stigning på 5,9% og lukkede ugen på 3.992 point. Investorer blev opmuntrede over tegnen på en mindre opbremsning af inflationen, og S&P 500 oplevede den største ugentlige stigning i knap fem måneder.

Datakilde: tradingview.com

Hvis prisen stiger over det nuværende modstandsniveau på 4.200 point, så kunne den meget snart nå 4.400 point.

På den anden side, hvis prisen falder til under 3.800 point, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af 3.600 point.

DJIA steg 4,25 % på ugebasis

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 4,25% for ugen og lukkede ved 33.747 point.

Datakilde: tradingview.com

Det nuværende modstandsniveau ligger på 34.000 point, og hvis prisen stiger over dette niveau, så kunne det næste mål være på omkring 34.500 point.

Det vigtige støtteniveau ligger på 32.000 point, og falder prisen under dette niveau, så kunne næste mål være ved 31.000 point.

Nasdaq Composite steg 8,1 % på ugebasis

Nasdaq Composite (COMP) kunne melde om en stigning på 8,1% for ugen og lukkede ved 11.323 point.

Datakilde: tradingview.com

Nasdaq Composite er dog stadig faldet kraftigt på årsbasis, og er nu på kurs mod dets værste årlige præstation siden 2008, hvilket hovedsagelig skyldes frygten for, at den stigende inflation og de stigende renter vil påvirke virksomhedernes overskud.

Resumé

Wall Streets tre hovedindekser steg alle efter at USA afslørede forbrugerprisindekset (CPI) for oktober. Et fald fra år til år i CPI-væksten til 7,9% fra 8,2% i september, og i sammenligning med højdepunktet på 9,1% i juni, så forøgede dette håbet om, at Federal Reserve vil blive mindre aggressive med hensyn til de amerikanske renteforhøjelser.