Er Deere & Company aktien et køb efter 4. kvartalsresultaterne?

Af:
op nov 25, 2022
Listen to this article
  • Deere-aktien har bevæget sig i en opadgående retning i løbet af de seneste mange uger.
  • Det stærke støtteniveau ligger på $400.
  • Deere rapporterede et bedre end forventet fjerde kvartal denne onsdag.

Deere & Company ( NYSE: DE ) aktien er steget med mere end 25% siden begyndelsen af oktober 2022; selskabet rapporterede om et bedre end forventet fjerde kvartal denne onsdag, og det forventer yderligere stærke tendenser i regnskabsåret 2023.

Deere forventer yderligere stærke tendenser i regnskabsåret 2023

Deere & Company fremstiller en række forskelligt udstyr verden over, og opererer gennem tre segmenter: landbrug og græstørv, byggeri og skovbrug såvel som finansielle tjenesteydelser.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Deere-aktien har bevæget sig i en opadgående retning i løbet af de seneste handelsuger , og selskabets forretning har vist sig at være stabil i hele fjerde regnskabskvartal.

Deere & Company rapporterede bedre end forventede resultater for fjerde regnskabskvartal i denne uge; den samlede omsætning steg med 39,6% baseret på $14,35 milliarder, mens GAAP EPS var på $7,44 USD (en forbedring med $0,34).

Virksomhedens overskud fra store landbrugsmaskiner blev mere end fordoblet; det er dog stadig vigtigt at bemærke, at det kvartalsvise salg og overskud også steg på grund af de stigende priser og det højere antal produktforsendelser, idet flaskehalsene i forsyningskæden for reservedelene lettede.

Den samlede omsætning steg over forventningerne (+890 mio.), og John C. May, der er direktør for virksomheden, sagde, at han ser frem til endnu et stærkt år i 2023 baseret på de positive farmfundamentale forhold og flådedynamikken, samt de øgede investeringer i infrastrukturen. John C. May tilføjede:

Disse faktorer forventes at understøtte en sund efterspørgsel på vores udstyr. Samtidig har vi tillid til den smarte industrielle driftsmodel og vores evne til at levere løsninger, der hjælper vores kunder med at blive mere rentable, produktive og bæredygtige.

Deeres forretning fortsætter med at vokse, og virksomheden demonstrerede endnu en gang evnen til – selv i disse hårde tider – at opnå fremragende resultater.

På trods af dette bør de potentielle investorer være opmærksomme på, at med en markedsværdi på $132 milliarder, så er Deere ikke billig, og at der i øjeblikket er bedre investeringsmuligheder derude.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi/indtægter), så handles Deere-aktien til 2,75, hvilket er højere end pris-til-salg forholdet hos Caterpillar Inc ( NYSE: CAT ), som handles til en P/S på 2,28.

Det nuværende udbytte på 1% virker heller ikke attraktivt i det nuværende økonomiske klima, hvor den amerikanske centralbank fortsætter med at handle aggressivt.

Deere-aktien fortsætter med at handle tæt på dens rekordhøje niveauer, og den bogførte værdi pr. aktie er på omkring $67, og hvis det amerikanske aktiemarked træder ind i en mere væsentlig korrektionsfase, så kunne aktiekursen således ende på markant lavere niveauer.

Tyrene styrer prisbevægelsen

Deeres aktiekurs er steget i løbet af de seneste adskillige uger, og indtil videre styrer tyrene kursbevægelsen.

Teknisk set vil Deere-aktien muligvis bevæge sig over de nuværende kursniveauer i december 2022, og især hvis Federal Reserve viser tegn på at nedsætte tempoet i deres rentestigninger. Alligevel bør de potentielle investorer være opmærksomme på, at Deere-aktien ikke er billig til den nuværende kurs.

Datakilde: tradingview.com

Det stærke støtteniveau ligger på $400, og hvis prisen falder under dette niveau, så kunne det næste mål være på $350.

Resumé

Deere & Company rapporterede et bedre end forventet fjerde kvartal denne onsdag, og selskabet forventer at yderligere stærke tendenser i regnskabsåret 2023. Deere-aktien er steget med mere end 25% siden begyndelsen af oktober 2022, men investorerne bør dog stadig være opmærksomme på, at Deere-aktien ikke er billig til den nuværende kurs.