Er guld et godt køb i januar 2023?

Af:
op Dec 26, 2022
Listen to this article
  • Guldprisen er steget de sidste mange uger.
  • Inflationen er begyndt at vise tegn på lempelser i USA.
  • Det første modstandsniveau er på $1850.

Guldprisen er steget fra $1630 til $1824 siden begyndelsen af november 2022, og den nuværende pris er på $1797.

Inflationen er begyndt at vise tegn på lempelser i USA, og derfor håber investorerne, at Federal Reserve kunne antyde at sænke tempoet i rentestigningerne ved sine næste møder.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Det er dog vigtigt at bemærke, at den væsentligste drivkraft bag guldprisfaldet i løbet af 2022 var stigningen hos den amerikanske dollar, der blev forårsaget af den aggressive valutapolitik fra den amerikanske centralbank.

De høje renter påvirkede guldets status som en beskyttelse mod den stigende inflation negativt, da de blev oversat til højere alternativomkostninger i forbindelse med at holde på det ikke-afkastende aktiv.

Hvis den amerikanske centralbank sænker tempoet i rentestigningerne ved sit næste møde i januar, så vil den amerikanske dollar falde, hvor guldprisen igen vil stige over de nuværende niveauer. Jim Wyckoff, der er senioranalytiker hos Kitco Metals, sagde:

Vi kommer til at se et bedre efterspørgselsbillede for guldet i 2023. Inflationen vil potentielt stadig være problematisk, men centralbankerne vil omkring midten af året begynde at sætte farten ned, og dette vil være støttende for ædelmetal markederne .

Scenariet ser således bedre ud for guldet, og investorerne bør også overveje, at den globale økonomi står overfor en recessionsrisiko, der kunne påvirke virksomhedernes indtjening, såvel som aktiemarkederne. Guldet betragtes som et sikkert tilflugtssted, og markedsdeltagerne bevæger sig typisk i retning af med sikre investeringer i perioder med recession.

Teknisk analyse

Guldprisen er steget mere end 10% siden begyndelsen af november og lukkede ugen ved $1797. Prisen tester igen det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket bestemt er et positivt tegn og et tegn på, at “tyrene” kunne forblive i kontrol over prisen.

Datakilde: tradingview.com

Det første modstandsniveau ligger på $1850, og hvis prisen stiger over denne modstand, så vil dette være et klart “købssignal”. Det næste kursmål kunne derefter være ved modstanden på $1900 eller endda niveauer over.

Det nuværende støtteniveau ligger på $1750, og hvis prisen falder under denne støtte, så kunne det næste kursmål være på omkring $1700.

Resumé

Guldprisen er steget de sidste mange uger, og vi kunne komme til at se endnu højere priser i de kommende uger, hvis Fed bremser tempoet i rentestigningerne. Hvis prisen stiger til over $1850, så vil dette være et signal om at handle med guld, og så vil vejen være banet i retning af modstanden ved $1900.