Celo interview, den grønne kryptovaluta med smartphone fokus

Af:
op Jan 18, 2023
Listen to this article
  • Celo er en top 100 krypto, der fokuserer på smartphones.
  • De samarbejdede med T Mobile i november i forbindelse med integration af web3- og 5G-teknologi.
  • Vi interviewede Nikhil Raghuveera, strategi og innovation lederen.

2022 var et kaotisk år indenfor kryptovaluta, hvor sammenbruddet af FTX stjal overskrifterne. Men der var også andre udviklinger udover de kollapsende priser og antallet af faldne administrerende direktører.

Vi interviewede chefen for strategi og innovation hos Celo , Nikhil Raghuveera, om en sådan udvikling. Celo er en top 100 kryptovaluta med en unikke faktor, at den fokuserer på smartphone brugere.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

I november samarbejdede Celo med T-Mobile og Deutsche Telekom via den tredje årlige T Challenge, som er et program, der fokuserer på web3-udvikling i forbindelse med 5G-teknologi.

Med verden domineret af smartphones, og kryptovalutaerne stadig et relativt nyt aktiv, så satte vi os ned med Raghuveera i december for at stille ham nogle spørgsmål om, hvad det hele betyder, samt sludre om Celos påstand om at være kulstofnegativ, og hvordan fremtiden for web3-rummet kunne se ud.

Invezz (IZ): Kan du forklare præcis, hvad T Challenge er, og hvordan Celo passer ind i alt dette?

Nikhil Raghuveera (NR) : T-udfordringen er Deutsche Telekom (DT) og T-Mobiles idé-inkubationsprogram designet til at accelerere udviklingen af web3-telekommunikationsløsninger ved hjælp af 5G-teknologi.

Deltagernes fokusområder er på tværs af fem nøglekategorier: bæredygtighed, netværk og infrastruktur, medier, underholdning og oplevelsesmæssigt, kundeengagement og loyalitet samt decentraliserede ID’er og wallets. T Challenges mål er at give de forskellige teams mulighed for at komme til massemarkeds området og bringe deres projekter fra niche-blockchain branchen til mainstream brugerne.

Da DT og T-Mobile betjener omkring 240 millioner mobilbrugere verden over, er deres go-to markedsekspertise en stor fordel for projekterne i inkubatoren og udbredelsen af blockchain-teknologi generelt.

Som en nøglepartner i acceleratoren leverer Celo deltagerne ekspertise og støtte med særligt fokus på at understøtte bæredygtighedsindsatsen. Efter at have lanceret på mainnet Earth Day 2020 med bæredygtighed i spidsen for vores arbejde, så er vi glade for at samarbejde med projekterne om at styrke deres arbejde ved hjælp af web3- og 5G-teknologier til positiv effekt.

DT investerede først i Celo og begyndte at fungere som nodevalidatorer for netværket i 2021, da Celos mobil-første tilgang til at bruge mobiltelefonnumre som tegnebogsadresser gav genklang hos DT’s web3-team. DT sluttede sig også til Celos Alliance for Prosperity , og Celos rolle i T Challenge er en naturlig forlængelse af dette partnerskab.

IZ: Tror du, at initiativer såsom T Challenge vil blive negativt påvirket som følge af det omdømmehit, som krypto har modtaget efter FTX-skandalen?

NR: Dette er faktisk en tid, hvor vi ser mere virkelighedsorienterede projekter. Siden åbningen af ansøgningerne i november, har der været mere end 100 ansøgninger fra startups, der ønsker at deltage i T Challenge.

Indsatser som disse illustrerer, hvordan krypto kan udnyttes til det gode med transformativ påvirkning på klimaet og samfundet uden og under bankerne rundt om i verden, hvilket er vigtigere nu end nogensinde, når vi arbejder på at genopbygge tilliden til branchen.

IZ: Kan du forklare, hvordan Celo er kulstofnegativ?

NR: Celo har modregnet transaktionerne på protokol niveau siden lanceringen på mainnet Earth Day 2020. Til dato er 3.500+ tons CO2 blevet udlignet. Gennem Carbon Offsetting Fund foretages en overførsel for hver epoke til kulstofkompenserende projekter.

Derudover arbejder Celo Foundation tæt sammen med Climate Collective, der er en ekspanderende koalition af organisationer, der i samarbejde bygger i krydsfeltet mellem web3 og klimahandling. Sammen sigter vi efter at opnå bredere mainstream opmærksomhed og uddanne folk i, hvordan web3 kan bruges som et massekoordineringsværktøj til at fremskynde positive løsninger, der bekæmper klimakrisen – vor tids massekoordinations problem.

IZ: Celo fascinerer mig, da den forsøger at gøre kryptovaluta mere “tilgængelig”, med ting som at erstatte en offentlig nøgle med et telefonnummer. Målretter du mod bestemte geografiske områder frem for andre, som måske har mindre adgang til banker, men mere adgang til smartphones? Hvis ja, hvilken slags regioner er det så?

NR: Celos mission er at skabe betingelserne for velstand – for alle. Men da mange af de 1,4 milliarder underbankede individer befinder sig på de nye markeder, så er der bestemt regioner, hvor disse bestræbelser er mere direkte effektive. For eksempel har vi gennem vores partnerskab med CARE USA som den globale fattigdomsfokuserede organisations Latinamerika blockchain-partner set de umiddelbare fordele ved blockchain-drevet bistandslevering, da det giver hurtigere endelige betalinger og eliminerer de høje driftsomkostninger for kryds- grænseoverførsler og -betalinger.

IZ: Hvad er de største udfordringer, Celo står overfor i forsøget på at bryde ind i mainstreamen?

NR: Dette føles som en bredere brancheudfordring, herunder manglen på uddannelse om, hvordan blockchainen og krypto kan udnyttes til det gode. Der er også mange misforståelser omkring teknologien, såsom de grundlæggende forskelle mellem proof-of-work versus proof-of-stake konsensus.

Indsatser som Alliance for Prosperity, Climate Collective og Connect the World, der er et initiativ til at støtte projekter, der udvikler Celo til- og frakørsel, er afgørende for at fjerne disse misforståelser. Ved at samle ledere i hele branchen om at udnytte blockchainens transformative kraft, så øges bevidstheden om fordelene, mens der foretages reel handling.

IZ: Hvad ville stoppe de større ikke-krypto apps som Revolut eller Monzo i at skabe lignende funktioner, der giver brugerne mulighed for nemt at oprette kryptovaluta wallets, hvilket giver brugerne adgang til den decentraliserede verden?

NR: En væsentlig søjle i blockchainen og det understøttede fællesskab, der understøtter dens vækst, er teknologiens open source-karakter. Alle og enhver enhed, der er interesseret i at udforske, hvordan de kan udnytte deres ekspertise til at udvikle løsninger, opmuntres og støttes kraftigt til at gøre dette. Faktisk ville markedsledere som Revolut eller Monzo, der træder ind i rummet, være en positiv drivkraft for udbredelsen og således berige hele web3-økosystemet.