Hvordan Unicredit aktiekurs klarede sig bedre end europæiske banker

Af:
op Nov 30, 2023
Listen
  • Unicredit-aktien har været den bedste i Europa i år.
  • Virksomheden har oplevet en stærk vækst i omsætning og rentabilitet i de seneste år.
  • Det har også belønnet sine aktionærer gennem udbytte og tilbagekøb.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Unicredit (MIL: UCG) aktiekurs har klaret sig godt i 2023, da den klarede sig bedre end alle europæiske banker som Deutsche Bank, BNP Paribas og Societe Generale. Aktien er steget med mere end 80 % i år, mens andre banker er steget med mindre end 30 %.

Unicredit har en længere track record af præstationer, da dets aktie er steget med over 160% i de seneste fem år. Kun UBS, der er steget med over 120%, er kommet tæt på i samme periode.

Unicredit vs BNP Paribas vs Julius Baer vs UBS

Stærk vækst i omsætning og lønsomhed

Copy link to section

Unicredits vækst er blevet udviklet af Andrea Orcel, som blev administrerende direktør i 2021. I sin tid har virksomheden reduceret omkostningerne ved at fjerne over 10.000 job, svarende til 12% af den samlede arbejdsstyrke.

Unicredit har også været generøs over for aktionærerne, da dets overskud er steget. Det har øget sine tilbagekøb og udbytter kraftigt i de seneste par år. I 2023 annoncerede det planer om at belønne sine aktionærer med over 6,5 milliarder euro i kontanter.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Virksomheden er også blevet en pengestrømsmaskine. Det har nu over 10 milliarder euro, som det har til hensigt at bruge til fusioner og opkøb, især i Europa. Orcel mener, at M&A kan hjælpe banken med at opnå en markedsværdi på 100 milliarder dollars. I en nylig erklæring fortalte han Bloomberg :

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

“Europa har brug for banker med markedsværdier foran 100 milliarder dollars, hvis vi vil have denne økonomiske blok til at holde over for USA eller Kina.”

Unicredit aktiekurs og rentabilitetsvækst skete på et tidspunkt, hvor banken har skabt en fæstningsbalance. Det har en CET-1 ratio på 16,6 %, hvilket er en af de højeste i Europa. JPMorgan, der også ses som den sikreste bank i USA, har en CET-1 ratio på omkring 13,2 %.

De seneste resultater viste, at virksomhedens omsætning steg til over €6 milliarder i 3. kvartal, hvilket er dets rekordniveau. Denne omsætningsvækst på 25 % skete, da virksomheden nød godt af højere renter i Europa. Den Europæiske Centralbank (ECB) har hævet renten til et rekordhøjt niveau, hvilket øger sin nettorenteindtægt.

Udfordringen for Unicredit er, om det kan fortsætte med at øge sin indtjening, efterhånden som renterne begynder at falde i 2024. Det har også udfordringen med en aftagende europæisk økonomi, hvor dets nøglemarkeder forventes at bremse i år. Dets administrerende direktør mener, at dets nettoresultat for året vil være over 7,5 milliarder euro.

https://www.youtube.com/watch?v=a8FCNK54wOQ&pp=ygUNdW5pY3JlZGl0IGNlbw%3D%3D

Unicredit aktiekursprognose

Copy link to section
Unicredit share price

Unicredit-diagram af TradingView

Det daglige diagram viser, at Unicredit aktiekursen har været i en stærk optrend i de seneste par måneder. Den har dannet en stigende kanal, som er vist med blåt. Aktien er forblevet over 50-dages og 100-dages eksponentielle glidende gennemsnit (EMA).

Også Relative Strength Index (RSI) har været i en opadgående trend. Det har dannet et stigende kilemønster, som er et bearish tegn. Derfor er der en sandsynlighed for, at RSI vil have et bearish breakout. Dette er et tegn på, at aktierne kan trække sig tilbage i de kommende uger eller måneder. Hvis dette sker, vil den vigtigste support at se på €22.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Kopier de professionelle handlende med eToro. invester i aktier, såsom Tesla og Apple. Øjeblikkelig handel med ETF’er, såsom FTSE 100 & S&P 500. Tilmeld dig på få minutter.

10/10
eToro er en platform med flere aktiver, der tilbyder CFD og ikke CFD produkter. 68% af detailinvestorkonti mister penge, når de handler CFD'er med denne udbyder. Du skal overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.
Get demo account
Aktier Finans og bankvirksomhed Markedsanalyse