Her er grunden til, at Euro Stoxx 50 er steget i takt med, at Europas økonomi trækker sig sammen

Af:
op Feb 22, 2024
Listen
  • Euro Stoxx 50-indekset er steget til det højeste nogensinde.
  • De fleste virksomheder i indekset er steget tocifret.
  • Bayer, Kering, Pernod Rickard og BNP Paribas er de største efternøler.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Europæiske aktier trives, efterhånden som det globale aktierally tager fart. Euro Stoxx 50, som sporer de 50 største børsnoterede virksomheder, er steget til et rekordhøjt niveau (ATH) på €4.840, hvilket er væsentligt højere end dets laveste niveau i november på €3.990. Den er steget med omkring 50 % fra dens pandemiske lavpunkt.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Indekset er steget, selv om bekymringen om den europæiske økonomi fortsat er under pres. Data udgivet torsdag afslørede, at inflationen er et stort problem, da den forblev over Den Europæiske Centralbanks (ECB) mål på 2,0 %.

Yderligere tal viste, at fremstillingssektoren stadig falder. I Europa steg PMI for fremstilling til 49,8, hvilket er lavere end ekspansionszonen på 50.

I Tyskland, den største økonomi i blokken, faldt PMI for fremstilling til 42,3, mens det sammensatte PMI faldt til 46,1.

PMI-tallet for tjenesteydelser i Frankrig forblev også under 50 i februar. Derfor betyder disse tal, at ECB sandsynligvis vil bevæge sig hurtigere end Federal Reserve, når det kommer til at sænke renten.

Analytikere forventer, at ECB kan sænke renten allerede i marts eller maj. I sine referater onsdag sagde Fed, at den var bekymret over at sænke renten snart, da inflationen forbliver på et forhøjet niveau.

ECB-udsigterne er en af grundene til, at Euro Stoxx 50-indekset er steget til et rekordhøjt niveau. Den anden grund er, at investorer mener, at europæiske aktier er stærkt undervurderede sammenlignet med deres amerikanske jævnaldrende.

For eksempel har S&P 500-indekset et PE-forhold på 24, mens Euro Stoxx har et multiplum på mindre end 17, hvilket gør det til en god handel.

Euro Stoxx-indekset har også brølet på grund af det igangværende bull run på aktiemarkedet. I USA er S&P 500- og Nasdaq 100-indeksene alle steget til et rekordhøjt niveau.

De fleste virksomheder i Stoxx 50-indekset er steget i de seneste 12 måneder. SAP, ASML, Inditex, Stellantis og Safran har været de bedste i indekset.

På den anden side har tyske og franske virksomheder været de dårligste. Bayer, den urolige sundhedsvirksomhed, er styrtet med over 51 % i de seneste 12 måneder. Dette frasalg fortsatte i denne uge, da selskabet reducerede sit udbytte.

Franske virksomheder som Kering, Pernod Rickard og BNP Paribas er de tre andre efternøler, da deres aktier er gået tilbage med over 13 %. De andre efternøler i indekset er BASF, Prosus og Volkswagen.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals.

Learn more
Aktier Indekser Markedsanalyse