Schroders aktiekurs er styrtet: er det et godt køb eller en værdifælde?

Af:
op May 8, 2024
Listen
  • Schroders aktiekurs er styrtet med over 40 % fra 2021-højden.
  • Virksomhedens overskud er raset hårdt i de seneste år.
  • Det er blevet stærkt undervurderet og et potentielt overtagelsesmål.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Schroders (LON: SDR) aktiekurs har været i frit fald efter at have toppet på 586p i 2021. Den er faldet med næsten 40% til de nuværende 362p og svæver tæt på det laveste niveau siden oktober sidste år.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Schroders’ overskud er forsvundet

Copy link to section

Schroders, det største kapitalforvaltningsselskab i Storbritannien, er kommet under pres, selv om dets aktivvækst er steget. I en nylig rapport sagde virksomheden, at dets aktiver under forvaltning (AUM) steg fra £750 milliarder den 31. december til over £760 milliarder. Dette er en stærk præstation for en virksomhed, der havde over £574 milliarder i aktiver i 2020 og over £397 milliarder i 2015.

Udfordringen for Schroders er, at aktivvæksten ikke har udmøntet sig i mere overskud. Virksomheden fik et overskud før skat på 216 millioner pund i 2016 og 487 millioner pund i 2023. Dets årlige PBT i 2023 var et stort fald fra det foregående års 586 millioner pund. Det tilskrev faldet til omstruktureringsomkostninger, da det afskedigede medarbejdere og reducerede sit kontorfodaftryk.

Denne præstation kan tilskrives to hovedårsager. For det første er der sket et stærkt skift fra aktivt forvaltede fonde til passive. De fleste investorer nyder godt af den billige tilgang med passive fonde.

For det andet beskæftiger virksomheden sig med forbrugerafgiftsbestemmelserne i Storbritannien, der har tvunget mange formueforvaltere til at sænke priserne. St. James Place , en førende konkurrent inden for formueforvaltning, har lidt betydeligt for at skære ned på sine kundegebyrer.

Alligevel har virksomheden foretaget nogle ændringer for at øge sin præstation. Den har vovet sig ind på nye områder, især private markeder. Dens mest bemærkelsesværdige handel var købet af Greencoat Capital, en førende investor i energi.

Det har også indsnævret sine strategiske områder til industrier som formueforvaltning, private markeder og løsninger. Disse områder har ført til stærk tilgang og udgør nunæsten 50 % af de samlede driftsindtægter. De tegnede sig for 31% af indkomsten i 2016.

Schroders transformation

Schroders står stadig over for betydelige udfordringer. Der er dog tegn på, at selskabet er blevet undervurderet, da dets markedsværdi faldt til 5,8 milliarder pund. Det bringer dets PE-forhold til omkring 14, hvilket er lavere end FTSE 100-gennemsnittet på 18.

Den værdiansættelsesmultipel betyder, at det kan blive et overtagelsesmål, efterhånden som interessen for britiske virksomheder stiger. Køberen ville modtage et britisk kvalitetsmærke med over 760 milliarder pund i aktiver. Men for at gøre det skal virksomheden overbevise Schroders’ familie, der kontrollerer omkring 54% af virksomheden.

En anden mulighed er, at virksomheden nu leder efter en ny administrerende direktør, efter at Peter Harrison har meddelt, at han agter at gå på pension. Som vi har set med Rolls-Royce , kan en ny administrerende direktør få store konsekvenser i en virksomhed. Dets aktie er steget efter Tufan Erginbilgic blev administrerende direktør i 2023.

Schroders aktiekursprognose

Copy link to section
Schroders share price

SDR-diagram af TradingView

Når vi ser på det daglige diagram, ser vi, at SDR-aktien dannede et dobbelt-top-mønster på 461p mellem februar og marts sidste år. Den styrtede derefter ned til et lavpunkt på 345p i november 2023. Nu har aktien dannet, hvad der ligner et dobbeltbundsmønster ved 346p, et positivt træk.

Det forbliver dog under 50-dages og 100-dages glidende gennemsnit, hvilket er en indikator for, at bjørne stadig er i kontrol.

Derfor har jeg på nuværende tidspunkt mistanke om, at aktien vil fortsætte med at konsolidere sig, mens handlende venter på den næste katalysator, hvilket vil ske i august, når selskabet offentliggør sine halvårsresultater.

En pause under støtten ved 346p vil pege på flere ulemper, da det vil ugyldiggøre dobbeltbundsmønsterdannelsen. Hvis dette sker, kan aktien falde til 320p, dets laveste sving i 2022.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Finans og bankvirksomhed Markedsanalyse