Berkshire køber Chubb: Skal du?

op May 16, 2024
Listen
  • Berkshires indsats på 6,72 milliarder dollar booster Chubbs profil.
  • Chubbs langsigtede diagrammer viser konsistente prisafkast.
  • Hold for nuværende investorer; nye investorer venter på adgang nær $240-$250.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Forsikringsmajor Chubb Limited (NYSE:CB) er i søgelyset i dag, takket være Warren Buffetts Berkshire Hathaway, der løfter sløret for en betydelig andel på $6,72 milliarder i forsikringsgiganten. Berkshires træk har løftet Chubbs profil yderligere. Med Chubb på rekordhøje niveauer i handel efter åbningstid efter offentliggørelsen, er det tydeligt, at markedet opfatter denne udvikling som en tillidserklæring fra en af vor tids mest respekterede investorer.

Chubbs tiltrækning som investeringsudsigt stammer ikke kun fra Berkshire-godkendelsen, men også fra dets robuste forretningsgrundlag. Forsikringsselskabet har konsekvent demonstreret sin dygtighed inden for skadeforsikringssektoren, et domæne, der er kendt for Berkshires investeringsfilosofi. Med en ekspansiv portefølje, der dækker kommercielle linjers specialdækning og avanceret boligejerbeskyttelse, stemmer Chubbs strategiske position godt overens med Berkshires overordnede investeringsstrategi.

Chubbs stærke præstationsmålinger, såsom dens imponerende indtjening pr. aktie (EPS) på $5,41 i 1. kvartal 2024, slog konsensusestimater og viste en betydelig vækst i nettopræmier. Ydermere understregede Chubbs indtjeningsrapport for 1. kvartal dets modstandsdygtighed og vækstpotentiale og tegner et billede af en virksomhed i stærk finansiel sundhed. Den robuste P&C-forsikringsindtægt, kombineret med fremragende investeringsindtægter og livsforsikringsindtægter, formåede at presse Chubbs indtjening ud over markedets forventninger.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Bestyrelsesformand og administrerende direktør Evan G. Greenbergs optimisme om selskabets fremtidige vækstudsigter styrker yderligere investorernes tillid til aktien. Men ud over dets seneste økonomiske resultater tilføjer Chubbs ry som udbyttemester endnu et lag af attraktivitet for langsigtede investorer. Med en track record af på hinanden følgende udbyttestigninger, der strækker sig over tre årtier, har Chubb konsekvent belønnet tålmodige aktionærer.

Derudover afspejler virksomhedens engagement i aktietilbagekøb ledelsens tillid til dets eget værdiforslag, hvilket yderligere øger aktionærværdien. Men som med enhver investeringsmulighed er værdiansættelse stadig en afgørende overvejelse. Chubbs nuværende handelsmultipler, selvom de afspejler virksomhedens præmiepositionering, tilskynder investorer til nøje at vurdere indgangspunkter.

Da Berkshires investering i Chubb sætter scenen for øget markedsinteresse, bliver investorerne overladt til at overveje, om de skal følge trop. Mens Berkshires godkendelse tilføjer et lag af troværdighed, bør forsigtige investorer afveje risici og belønninger omhyggeligt, før de dykker ind.

Ikke desto mindre, midt i brummer omkring Chubbs aktie, er én ting klar: scenen er klar til en spændende rejse forude, fyldt med både potentielle muligheder og udfordringer. Mens investorer spændt venter på det næste kapitel i Chubbs historie, så lad os nu vende vores opmærksomhed mod diagrammerne for at afdække indsigt, der kan hjælpe med at navigere i vandet i Chubbs aktie i de kommende dage og uger.

Vedvarende succes: Chubbs præstationsarv

Copy link to section

Det er kun, når vi ser på Chubbs langsigtede ugentlige diagrammer, at vi kan forstå, hvilken fremragende præstation aktien har været. Hvis vi ekskluderer udbytteafkastet, ville de kursafkast, aktien har givet i mere end 15 år nu, være nok til at gøre en langsigtet investor glad.

CB-diagram af TradingView
Aktien oplevede et forlænget tyreløb mellem marts 2009, hvor blodbadet på grund af finanskrisen i 2008 var ved at være slut, indtil marts 2020, hvor bjørnemarkedet under begyndelsen af COVID-pandemien tog det til niveauer under $100. Siden da har aktien oplevet et mere aggressivt tyreløb, som har bragt den til over $250, hvor den i øjeblikket handles.

Det interessante at bemærke her er, at denne aggressive optrend varede, selvom aktien brugte mere end 2 år mellem 2022 og 2023 og handlede i et interval på $180-$220. Efter at have brudt ud af dette interval sent sidste år, marcherede aktien hurtigt mod $260, hvilket fungerede som en modstand. Efter dagens træk kan man dog forvente, at denne modstand let bliver fjernet, hvis dagens op-træk varer ved.

Investorer, der allerede har købt aktien, skal fortsætte med at holde den, da aktien i øjeblikket ser ud til at klare sig godt i de kommende måneder. Investorer, der ønsker at købe aktien nu efter, at Berkshire afslørede sin andel, må ideelt set vente på, at den er kølet lidt ned og købe den i nærheden af $240-$250. Så længe aktien fortsætter med at handle over $220, vil et bullish momentum sejre.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aktier Finans og bankvirksomhed Markedsanalyse