Her er grunden til, at sølvet og iShares SLV ETF stiger

Af:
op May 17, 2024
Listen
  • iShares Silver Trust ETF er steget kraftigt i denne uge.
  • Det steg til det højeste niveau siden februar 2021, en stigning på 72 % fra 2020.
  • Silver klarer sig godt efter denne uges amerikanske inflationstal.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

iShares Silver ETF (SLV) steg over et nøglemodstandsniveau, da prisen på sølv steg til $30 for første gang i over 11 år. Det er steget med mere end 72 % fra det laveste niveau i 2022, hvilket gør det til et af de bedst ydende metaller i branchen.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Sølv og guld er steget kraftigt på grund af den stigende forventning om, at Federal Reserve vil begynde at sænke renten i andet halvår. De fleste førende indikatorer som boligstart, byggetilladelser, detailsalg og forbrugertillid har vist, at økonomien er ved at aftage.

Lønvæksten er aftaget, hvilket kan være med til at bremse inflationen i USA. Data udgivet tidligere på måneden afslørede, at lønvæksten faldt til 3,9 % i april, den laveste værdi i over to år.

En anden rapport udgivet i denne uge afslørede, at det overordnede forbrugerprisindeks (CPI) faldt til 3,3 % i april, mens kerne-CPI faldt til 3,6 %. Disse tal signalerede, at de seneste reflationstendenser er ved at ende.

Sølv sprang også på linje med andre ædle og industrielle metaller. Guld steg til over $3.900 og nærmer sig langsomt sit rekordhøje niveau. Kobber er også steget til rekord høje, da håbet om mere efterspørgsel og begrænsede forsyninger steg.

I mellemtiden er der tegn på, at den kinesiske økonomi klarer sig godt. Data udgivet tidligere fredag viste, at industriproduktionen steg med 6,3 % i april fra 6,1 % i den foregående måned. Arbejdsløsheden er faldet til 5,0 pct.

En anden årsag til sølvbølgen er, at der ikke er blevet opdaget nye miner på det seneste. Når de er fundet, tager godkendelsesprocessen længere tid, end den gjorde tidligere.

SLV ETF prognose

Copy link to section
slv etf

SLV-diagram af TradingView

I min sidste artikel om iShares Silver Trust bemærkede jeg, at den havde dannet et omvendt hoved- og skuldermønster. I de fleste tilfælde er dette et af de mest bullish tegn på det finansielle marked.

På det ugentlige diagram har den bevæget sig over halsudskæringen af dette mønster mellem $24 og $25. Det er også forblevet over 50-ugers og 100-ugers eksponentielle glidende gennemsnit (EMA).

Mest bemærkelsesværdigt er fonden hoppet til det afgørende modstandsniveau på $28, dets højeste niveau i februar 2021. Også Relative Strength Index (RSI) og Stokastisk Oscillator er alle steget til det overkøbte niveau.

Derfor er udsigterne for SLV ETF fortsat stigende, og det næste niveau at se er på $30.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ædelmetaller Aktier Handelsvarer