Stanley Druckenmiller dropper Nvidia-aktier: Tid til at sælge?

Af:
op May 17, 2024
Listen
  • Stanley Druckenmiller reducerer Nvidia-andelen med 72 % i 1. kvartal 2024.
  • På trods af reduktion forbliver Nvidia i Druckenmillers topbeholdning.
  • Q1-resultater er afgørende for Nvidia-aktiens fremtidige retning.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Milliardærinvestor og grundlægger af Duquesne Capital, Stanley Druckenmillers nylige tiltag for at skære ned på sin aktiepost i Nvidia Corp. (NASDAQ:NVDA) med 72 % i 1. kvartal 2024 har vakt investorernes interesse. Druckenmiller, som var blandt de tidlige investorer til at anerkende potentialet i Nvidia i AI-området, solgte 441.551 aktier i Nvidia eller 72 % af sin ejerandel i virksomheden i løbet af 1. kvartal 2024.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Druckenmiller investerede oprindeligt i Nvidia tilbage i 4. kvartal 2022, da aktierne var omkring $184, men solgte en betydelig del, da aktien steg. På trods af reduktionen forbliver Nvidia en betydelig position i Druckenmillers portefølje, rangerende som hans 7. største beholdning med en værdi på cirka $159 millioner pr. 31. marts.

Nvidias grundlæggende principper er robuste, hvor virksomheden dominerer AI-området og kan prale af en markedsandel på 80% i GPU’er. Dens seneste indtjeningsrapport viste en bemærkelsesværdig vækst og slog omsætningsestimaterne med 1,5 milliarder dollars, med en stigning på 265 % år-til-år i omsætningen og en stigning i ikke-GAAP EPS. Strategiske partnerskaber med Meta Platforms og Tesla styrker dens position yderligere.

Fra et værdiansættelsessynspunkt har nogle investorer udtrykt bekymring over Nvidias tilsyneladende høje værdiansættelsesmålinger sammenlignet med sine jævnaldrende. Men mange analytikere mener, at Nvidias værdiansættelse er begrundet i dets robuste vækstudsigter og teknologiske overlegenhed. Derudover bliver Nvidias aggressive investering i R&D, eksemplificeret ved den nylige afsløring af dens disruptive Blackwell-arkitektur, citeret af analytikere som noget, der vil hjælpe virksomheden med at bevare sin konkurrencefordel og drive fremtidig vækst.

På trods af hr. Druckenmillers træk for at reducere sin andel, berettiger Nvidias aktie til en nærmere undersøgelse. I de næste afsnit vil vi dykke ned i en detaljeret teknisk analyse af Nvidias aktie, med fokus på nøglediagrammønstre og indikatorer for at vurdere dens bane i det nuværende markedsmiljø.

Q1 resultater: Den afgørende faktor for aktiens retning

Copy link to section

I Nvidias mellemlange diagram kan vi se det stærke momentum, aktien udviste i årets første kvartal, hvor den fordobledes fra $480 til over $960 niveauer. Det momentum sluttede i marts, og med det pludselige kollaps i aktiekursen i april så det ud til, at stigningen ville vende tilbage.

Det er dog ikke tilfældet. Siden starten af denne måned har aktien igen udvist et stærkt opadgående momentum og handler i øjeblikket i nærheden af sit rekordhøje. Når man går ind i indtjening, er dette et godt tegn for investorer, der holder aktien fra lavere niveauer.

NVDA-diagram af TradingView

På diagrammerne kan vi også se, at aktien stort set har bevæget sig i et $800-$970 interval siden marts, hvilket indebærer, at selvom den har genvundet bullish momentum, vil den have brug for yderligere katalysator, hvis den skal bryde fri fra dette interval. Da selskabet forventes at rapportere sine Q1-resultater den 22. maj , er det den katalysator på kort sigt, investorer skal passe på.

Handlere, der er bullish på aktien, skal vente på, at den krydser over $970 og give en daglig lukning over den, før de indleder en lang position. Hvis det lykkes at gøre det, kan de gå længe, mens de holder et stoptab et par cents under $840, et indledende profitmål på $1.048 og et andet profitmål på $1.128.

Handlere, der er bearish på aktien, må ideelt set ikke shorte aktien på nuværende niveauer, da den viser stærk opadgående styrke. Hvis de vil, kan de købe salgsoptioner på $950 strejke af Nvidia, der går ind i indtjening. Dette vil begrænse deres tab og kan resultere i et uventet fald, hvis virksomheden skuffer med sin indtjening eller vejledning.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse Teknologi