NZD/USD-prognose og forhåndsvisning af RBNZ-rentebeslutning

Af:
op May 19, 2024
Listen
  • NZD/USD-parret er steget til sit højeste punkt siden 14. marts.
  • Rallyet skete, efter at USA offentliggjorde svage økonomiske tal i sidste uge.
  • RBNZ vil offentliggøre årets tredje rentebeslutning i denne uge.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

NZD/USD- kursen vil være i søgelyset i denne uge, da investorerne fokuserer på den kommende rentebeslutning fra Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Parret har været i et stærkt tyreløb denne måned, da det steg fra 0,5852 til tæt på 0,6150, dets højeste sving siden 14. marts.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

RBNZ rentebeslutning forude

Copy link to section

NZD/USD steg kraftigt i sidste uge, efter at de svage amerikanske økonomiske tal førte til et dyk i det amerikanske dollarindeks (DXY). Data afslørede, at byggetilladelserne og igangsættelsen af boliger forblev under pres i et højrentemiljø.

Yderligere data viste, at det amerikanske detailsalg gik i stå i april, mens fremstilling og industriproduktion trak sig tilbage i april. I samme måned faldt den overordnede og kerneforbrugerinflationen for første gang i måneder.

Derfor befinder Fed sig i en periode med stagflation, som er præget af høj inflation og svag økonomisk vækst. En tidligere rapport viste, at den amerikanske økonomi voksede med kun 1,6 % i første kvartal. Som sådan kan banken beslutte at sænke renten mindst to gange i år.

Den næste vigtige katalysator for NZD/USD-kursen vil være den kommende rentebeslutning fra Reserve Bank of New Zealand (RBNZ), der er planlagt til onsdag.

Dette møde kommer på et tidspunkt, hvor New Zealands inflation forbliver på et højt niveau, mens økonomien er ved at komme ud af et dybt dyk. De seneste data viste, at det overordnede forbrugerprisindeks (CPI) faldt til 4,0 % i 1. kvartal, et fald fra 4,7 % i det foregående kvartal. Det toppede med 7,3 % i 2022.

En separat rapport viste, at økonomien faldt med 0,3 % i 4. kvartal, en lille forbedring fra det tidligere fald på 0,6 %. Derfor forventer analytikere, at banken vil lade renten være uændret og pege på en rentenedsættelse i fjerde kvartal.

NZD/USD teknisk analyse

Copy link to section
NZD/USD

NZD/USD-diagram af TradingView

Det daglige diagram viser, at NZD til USD-kursen har været i et stærkt bullrun i de seneste par uger. Det krydsede for nylig det afgørende modstandsniveau på 0,6080, dets højeste sving den 10. april.

Parret har vendt 50-dages og 100-dages eksponentielle bevægelige gennemsnit (EMA), et positivt tegn. Det er også steget over den første modstand i Woodie-omdrejningspunktet.

Relative Strength Index (RSI) og Relative Vigor Index (RVI) er alle hoppet til deres højeste niveauer i måneder. Derfor vil parret sandsynligvis genteste det første Woodie-pivotpunkt ved 0,6157 og derefter trække sig tilbage til støtten ved 0,6080 efter RBNZ-beslutningen. Denne forestilling er kendt som et pause- og gentestmønster.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

NZD USD Forex Markedsanalyse