Chimera Investment Corp. på alle tiders lavpunkter: Køb eller undgå?

Af:
op May 24, 2024
Listen
  • Chimera-aktie på det laveste nogensinde, under $11,50.
  • Investorer er forsigtige på grund af økonomiske udfordringer og marginpres.
  • Vedvarende nedadgående tendens siden COVID-nedbrud; kæmper over $14,50.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Chimera Investment Corporation (NYSE:CIM) har klaret sig dårligere end de fleste realkredit-REIT’er i løbet af det seneste år, hvor aktien nåede et rekordlavt niveau under $11,50 pr. 24. maj 2024. Dette fald afspejler et udfordrende miljø for realkredit-REIT’er, drevet af stigende renter. satser og økonomisk usikkerhed.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

I sin nylige finansielle rapport for 1. kvartal 2024 havde Chimera en GAAP-nettoindkomst på $0,45 pr. udvandet almindelig aktie, sammen med en GAAP bogført værdi på $7,11 pr. Selskabet rapporterede nettorenteindtægter på 65,11 millioner dollars, et lille fald i forhold til året før.

På trods af disse tal faldt Chimeras indtjening til rådighed for udlodning under forventningerne til $0,12 pr. Dette fald i indtjeningen understreger virkningen af øgede renter og de bredere økonomiske forhold, der har været udfordrende for realkreditinstitutter.

Kæmper for stabilitet: Chimeras kamp mod strømmen

Copy link to section

Chimera har været proaktiv i forvaltningen af sin portefølje midt i denne modvind. Virksomheden har strategisk investeret i efterstillede trancher af nye realkredit-securitisationer og boligovergangslån, i alt cirka 128 millioner dollars.

Disse investeringer er rettet mod at give et stigende afkast og samtidig bevare likviditeten til fremtidige muligheder. Ydermere har Chimeras løftestangsstrategi, som involverer brugen af securitiseret gæld med sikkerhed i ikke-agenturers pantesikrede værdipapirer, været et afgørende element i dets bestræbelser på at navigere i det volatile rentemiljø.

På trods af disse bestræbelser understreger aktiens fald investorernes bekymringer over de bredere økonomiske udfordringer, som Chimera står over for. Den bearish-stemning er drevet af skuffende indtjening og de usikre makroøkonomiske udsigter. Bæredygtigheden af selskabets udbytteudbytte er fortsat en kritisk bekymring for investorer.

På denne baggrund er det vigtigt at overveje, om Chimeras nuværende aktiekurs udgør en købsmulighed, eller om investorer bør undgå det. Selskabets stabiliseringsindsats og strategiske investeringer tyder på potentiale for genopretning. Vedvarende makroøkonomisk modvind og marginpres berettiger dog til forsigtighed.

Lad os nu se, hvad diagrammerne har at sige. I det følgende afsnit vil vi undersøge aktiens præstationstendenser, støtte- og modstandsniveauer og potentielle fremtidige bevægelser.

Bjørnens legeplads: Hvor lavt kan Chimera gå?

Copy link to section

Chimeras langsigtede diagrammer viser en ubarmhjertig nedadgående trend, der begyndte efter COVID-krakket i marts 2020. I den periode faldt aktien fra over $65 til under $20. Selvom der var et kort opsving, der hævede det tæt på $50 i november 2021, var dette tilbageslag kortvarigt.

CIM-diagram af TradingView
Inden for et par måneder afgav Chimera alle sine gevinster og brød under $15. Fra september 2022 handlede aktien i et interval mellem $14 og $20 i over et år. I februar i år brød den under støtten for dette interval og har siden kæmpet for at handle over $14,50. I øjeblikket er bestanden stadig under kontrol af bjørne.

Investorer og forhandlere, der er positive på REIT, bør undgå at købe aktien, medmindre den klatrer tilbage over $14,50. For dem, der ønsker at shorte, udgør de nuværende niveauer en mulighed, med et stop loss, der kun er et par cents over $14,50. Hvis den nedadgående tendens fortsætter, kan aktien røre $8 i den nærmeste fremtid, hvor overskud kan bookes.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse