Trump Media (DJT) aktie: undgå denne fremtidige fortyndingsmaskine

Af:
op May 26, 2024
Listen
  • Trump Media & Technology-aktien er steget med over 100 % fra dets laveste april.
  • Virksomheden offentliggjorde for nylig svage økonomiske resultater, der afslørede stejle tab.
  • Det arbejder nu på en streamingapplikation for at booste sit økosystem.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Aktiekursen på Trump Media & Technology (NASDAQ: DJT) har været i søgelyset i de sidste par uger, da investorer så deres økonomiske resultater, den nylige Trump-retssag og præsidentens meningsmålinger. Det handlede til $45,8 fredag, en stigning på over 101% fra dets laveste punkt i april.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Forbered dig på fortyndinger

Copy link to section

Donald Trumps sociale medievirksomhed klarer sig ikke godt, da antallet af brugere i dets økosystem aftager, og tabene stiger.

De seneste resultater viste, at dens justerede EBITDA kom på minus 12,1 millioner dollars, da dens nettoindkomst lå på minus 327 millioner dollars i første kvartal. De fleste af disse tab var relateret til selskabets fusionsaktivitet med Digital World Acquisition Corp (DWAC). Omsætningen var kun 770.000 USD i kvartalet.

Trump Media fokuserer nu på produktudvikling, især lanceringen af deres streamingapplikation. Ifølge dens erklæring vil denne lancering ske i tre faser, startende med lanceringen af Truth Socials CDN til streaming af live-tv.

Det næste trin vil være udgivelsen af en selvstændig Truth Social OTT-streaming-app på smartphones og andre enheder. Endelig vil virksomheden frigive Truth Socials streaming-apps til hjemme-tv.

Jeg mener, at virksomhedens fundamentale forhold ikke er gode. For det første er Truth Social ikke blevet en populær applikation, fordi X (Twitter) har reduceret sin bias mod konservative og er begyndt at betale skabere.

Derfor fokuserer de fleste af Truth Socials største brugere på X, som har et bredere publikum af mennesker på tværs af det politiske spektrum.

For det andet, som vi har set med Rumble, Fox News og Newsmax, er det svært for store virksomheder at annoncere på højreorienterede medievirksomheder. Det betyder, at Truth Social vil afhænge af mindre annoncører som MyPillow.

For det tredje er det dyrt at lancere en vellykket videostreamingplatform. Det har vi allerede set med virksomheder som Paramount, Warner Bros. Discovery og Comcast. Streamingplatforme som DailyWire bruger millioner af dollars hvert år på indhold.

Desuden formoder jeg, at Trump Media vil begynde udvanding i de kommende år. Virksomheden har over $233 millioner i kontanter, som vil begynde at falde, efterhånden som dets tab stiger. Som sådan, da DJT har en markedsværdi på over 6 milliarder dollars, formoder jeg, at ledelsen vil begynde at sælge aktier enten i 2024 eller i 2025.

Trump Medias lock-up udløb kommer også op i de næste par måneder, hvilket kan se en bølge af salg, herunder fra Trump selv.

Er det sikkert at købe DJT-aktier?

Copy link to section

Trump Media har svage fundamentaler og er alvorligt overvurderet sammenlignet med andre virksomheder som Reddit, X, Pinterest og Snap.

Dette er dog ikke en opfordring til at shorte aktien, fordi den ofte er påvirket af eksterne faktorer som præsidentvalgets meningsmålinger og Trump-retssager. Det er også en populær meme-aktie, hvilket betyder, at den kan opleve korte klemmer, som vi så tidligere på måneden.

Derfor er der risiko for at købe aktien på grund af dens svage fundamentale forhold. Der er også en risiko for at kortslutte det på grund af dets kortklemme potentiale. Som et resultat ville jeg blive på sidelinjen og passe på, hvordan det udvikler sig.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse Medier