EUR/USD-ennuste: enemmän laskua EKP:n päätöksen jälkeen?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on huhti 14, 2022
  • EUR/USD romahti voimakkaasti EKP:n viimeisimmän päätöksen jälkeen.
  • Pankki piti korot ennallaan ja ilmaisi varovaisuutensa.
  • Christine Lagarde varoitti, että pankki ei ollut lähellä sitä, missä Fed oli.

EUR/USD -kurssi vetäytyi torstaina senkin jälkeen, kun Euroopan keskuspankki (EKP) teki varsin järjettömän korkopäätöksen. Pari putosi alimmalle tasolle 1,0760, joka oli alin piste sitten vuoden 2020, mikä oli noin 3,70 % alle tämän kuun korkeimman tason.

EKP:n korkopäätös

EKP päätti kaksipäiväisen rahapoliittisen kokouksensa ja päätti tehdä sen, mitä useimmat analyytikot odottivat. Pankki päätti pitää korot ennallaan tukeakseen blokin talouden elpymistä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Pankki päätti myös jatkaa COVID-19-pandemian aikana noudattamansa ekspansiivisen rahapolitiikan purkamista. Lausunnossa todettiin, että ”netto-ostosten kalibrointi kolmannelle vuosineljännekselle on datariippuvainen ja heijastelee kehittyvää arviota näkymistä”.

EKP on joutunut suorittamaan tasapainotustoimen jättämällä korot ennalleen ja jatkamalla pandemian aikana asetettujen käytäntöjen purkamista. Viranomaiset pelkäävät, että liian nopea korkojen nousu voi johtaa blokin talouden huomattavaan hidastumiseen.

Tilannetta on pahentanut jatkuva tiedon puute meneillään olevan kriisin vaikutuksista Euroopan talouteen. Vaikka talouden elpyminen on heikentynyt, on olemassa riski vahinkojen laajenemiseen.

EUR/USD heikkeni päätöksen jälkeen, koska korkopäätös vastasi analyytikoiden odotuksia. Sellaisenaan syntyi tilanne, joka tunnetaan nimellä osta huhu, myy uutinen.

Pari laski myös Yhdysvaltojen vaihtelevien taloustietojen vuoksi. Yhdysvaltain hallituksen tiedot osoittivat, että vähittäiskaupan yleismyynti kasvoi maaliskuussa vain 0,5 % edellisen kuukauden 0,8 prosentin nousun jälkeen. Myynti kasvoi 6,88 % vertailukaudesta. Vähittäiskaupan ydinmyynti nousi 1,1 % edellisestä 0,6 %:sta.

EUR/USD ennuste

EUR/USD

EUR/USD laski usean vuoden pohjalle EKP:n viimeisimmän korkopäätöksen jälkeen. Neljän tunnin kaaviossa se siirtyi purppuranvärisen laskevan kanavan alapuolelle. Se on myös siirtynyt hieman alle 25 päivän ja 50 päivän liukuvien keskiarvojen. Lisäksi pari siirtyi tärkeän vastustason alapuolelle 1,090:ssa, joka oli alin taso maaliskuun 14. päivänä. Siksi pari todennäköisesti jatkaa laskuaan, kun karhut kohdistavat seuraavan avaintuen 1,0700:aan. Tämä on linjassa aikaisemman ennusteeni kanssa ennen EKP:n kokousta.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.