500 miljardia dollaria virtaa Yhdysvaltain ETF-rahastoihin markkinoiden vetäytymisestä huolimatta

Ohi:
päälle marras 3, 2022
Listen to this article
  • 500 miljardia dollaria uutta rahaa on virrannut ETF:iin tähän mennessä vuonna 2022
  • 925 miljardia dollaria ennätys vuonna 2021, toiseksi korkein oli 501 miljardia dollaria vuonna 2020
  • ETF:t jatkavat nousuaan sijoitusrahastoihin verrattuna, tarjoten useita etuja nykyisessäkin tilanteessa

Yhdysvaltalaiset ETF:t ovat tänä vuonna saaneet lähes 500 miljardin dollarin arvosta uusia asiakkaita.

Tämä tapahtuu osakemarkkinoiden heilahtelun taustalla, kun S&P 500 on laskenut 19 % toistaiseksi vuonna 2022, ollen tietysti pahin vuosi sitten vuoden 2008 suuren finanssikriisin.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

ETF-rahastoihin virtaa ennätystasolla varoja

Määrän koko on hämmästyttävä. Se jää alle 935 miljardin dollarin ennätyksen, joka virtasi sisään vuonna 2021, mutta ylittää edellisen vuonna 2020 asetetun 501 miljardin dollarin ennätyksen. Sekä 2020 että 2021 olivat tietysti vielä pandemian täyttämät vuodet, ja halpa raha löysi tiensä omaisuuserien hintoihin eri puolilla maailmaa ennennäkemättömällä tavalla.

Se auttaa luomaan kattavamman kuvan siitä, mitä markkinoilla tarkalleen ottaen tapahtuu. Julkaisin tänä aamuna artikkelin, jossa näytin kuinka dollarin vahvuus on ulkomaisille sijoittajille peittänyt osakemarkkinoiden tappiot. Näin ollen vaikka kyseiset ETF:t ovat pienentyneet dollareissa, ulkomaisille sijoittajille tuotto ei olisi ollut yhtä huono.

ETF:llä on useita etuja

ETF:illä on etuja, jotka selittävät nousun ja tekevät niistä edelleen houkuttelevia jopa tällaisten markkinoiden laskusuhdanteiden aikana. Veroedut ovat yleisiä, kun taas likviditeetti on yleensä vahvaa ja slippage sekä muut maksut alhaiset.

ETF on alkanut syömään osuutta sijoitusrahastoista, jotka tyypillisesti veloittavat korkeampia maksuja. Myös ETF:illä käydään yhä aktiivisemmin kauppaa, mikä heikentää sijoitusrahaston suhteellista houkuttelevuutta entisestään; aiemmin ETF:t olivat vain passiivisia, joten aktiiviset johtajat jättivät ne huomiotta (syvällisempi vertailu löytyy täältä).

Sijoitusrahastot käyvät kauppaa vain kerran päivässä markkinoiden sulkemisen jälkeen, kun taas ETF:t vaihtelevat koko päivän markkinoiden mukaan.

Kun tarkastellaan rahastoja maailmanlaajuisesti, ETF-rahastojen arvo on noussut viimeisten 20 vuoden aikana lähes 50-kertaiseksi vuoteen 2021 mennessä (alkaen vuodesta 2003).

Uusi ympäristö

Tiedot osoittavat, että markkinoiden laskusuhdanteesta huolimatta on edelleen paljon rahaa, joka on valmiina käyttöön. Olemme nyt siirtyneet uuteen paradigmaan – nollakorkojen, massan määrällisen keventämisen ja vain up-only -ympäristön ajat ovat poissa, jossa näennäisesti jokainen rahoitusomaisuus tuotti positiivista tuottoa.

Markkinat ovat vetäytyneet, kun Yhdysvaltojen keskuspankki on joutunut taistelemaan kynsin ja hampain inflaatiota vastaan. Talven tullessa tulemme kohtaamaan kauhistuttavan energiakriisin, kun taas Ukrainan traaginen sota jatkuu ja heittää sekaan kaikenlaisia makromuuttujia, mikä lisää entisestään epävarmuutta.

ETF:t saavat kuitenkin yhä enemmän käteistä.