USD:n vahvuus auttaa ulkomaisia osakesijoittajia

Ohi:
päälle Nov 3, 2022
Listen
  • S&P 500 on laskenut tänä vuonna 19 %, mutta USD-indeksi on noussut 16,5 %
  • Tämä on suojannut ulkomaisia sijoittajia tappioilta, sillä USD:n vahvuus peittää S&P 500:n laskun
  • JPY-sijoittajat lähes positiivisia, GBP laski 7 %, EUR 8 %

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Punaisia numeroita. Punaisia numeroita kaikkialla, mihin katsotkin.

Se on vuoden 2022 tarina. Ellei tietysti puhuta Yhdysvaltain dollarista.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Olen kirjoittanut laajasti dollarin naurettavasta vahvuudesta tänä vuonna, mukaan lukien artikkelin siitä, miksi se ylipäätänsä on niin vahva ja kuinka se käy täysin järkeen, maailman taistellessa epävarmuutta vastaan. Tässä artikkelissa haluan kuitenkin osoittaa, kuinka dollarin vahvuus on auttanut suojelemaan sijoittajia – kuten minua, euroalueeseen kuuluvasta Irlannista kotoisin olevaa.

Tehdään ensin nopea yhteenveto siitä, kuinka paljon dollari on joutunut oppositioon tänä vuonna. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä sitä ollaan:

OK. Dollari on vahva, ymmärsimme.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Mutta se on niin vahva, että se on saanut jotkut huonot sijoitukset näyttämään hyviltä, koska nuo huonot sijoitukset ovat dollarimääräisiä.

Otetaanpa esimerkiksi S&P 500, jota pidetään laajalti Yhdysvaltain osakemarkkinoiden mittarina. Se on pudonnut 19 % tänä vuonna; sijoittajia on lyöty päivittäin lähes 10 kuukauden ajan. Mutta katsotaanpa kuinka näkökulma muuttuu, kun käännät tuotot paikallisiin valuuttoihin.

Alla olevassa kaaviossa S&P 500 on vihreänä, mikä osoittaa sen ikävän laskun. Mutta USD-määräisen S&P:n kanssa ulkomaisia valuuttoja sijoittaneiden sijoittajien kärsimys ei ole ollut niin rankkaa – enemmänkin lievää krapulaa kuin vakavaa sairautta.

Ehkä on selkeämpää esittää tämä alla olevassa muodossa. Tämä kaavio näyttää S&P 500:n vuotuiset tuotot ulkomaan valuutoissa:

Jos olet japanilainen, olet melkein vihreillä! Sillä välin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jos Lizz Trussin oltaisi annettu olla vallassa hieman pidempään (syvä sukellus hänen aiheuttamaansa sotkuun täällä), niin ehkä punnan ja dollarin pariteetti olisi voinut työntää Yhdysvaltoihin suuntautuvat britit positiiviselle alueelle.

Minulla on tänä vuonna euromääräisesti noin 8 prosentin tappio. Se ei ole mukavaa katsottavaa, mutta se auttaa lieventämään iskua verrattuna siihen, että sitä arvioitaisiin dollareissa. Tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että markkinat ovat olleet hurjat, ja Yhdysvaltain dollari on edelleen maailman varantovaluutta (syistä, jotka selitin aiemmin täällä).

On kuitenkin todella uskomatonta, miten vahva dollari on ollut, että jopa tässä riskisijoitusten synkässä ympäristössä se on ajanut S&P 500:n vain pieniin tappioihin useissa valuutoissa. Tietysti meille dollarimaissa lomaileville eurokansalaisille se vahingoittaa pankkitilin saldoa, mutta dollarin näkeminen on yksinkertaisesti S&P 500:n kantamista selässään.

Mutta hei, kuten sanoin, dollari on maailman varantovaluutta ja sijoituksia pitäisi arvioida sen perusteella. Olen julkaissut sijoitukseni takaisin markkinoille viimeisen kuukauden tai parin aikana, huolimatta pessimistisistä tunteistani kohti talvea, ja suuri osa siitä johtuu dollarimääräisen laskun laajuudesta.

Silti ulkomaisille sijoittajille, joilla on kuluja ulkomaan valuutoissa, ansaitsevat palkan ulkomaan valuutassa ja elävät elämänsä ulkomaan valuutassa, on tärkeää muistaa, että tuotto ei todellakaan ole ollut niin huono, kun ne on muutettu takaisin.

Ainakin näin sanon itselleni, kun itken itseni uneen iltaisin tuijottaen portfoliotani.

Ad

Haluatko hyödyntää nousevia ja laskevia USD-, GBP- ja EUR-kursseja? Käy valuuttakauppaa muutamassa minuutissa huippuluokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10
Käy kauppaa forexillä
AUD CAD EUR GBP JPY USD Forex Makrotalous Osakkeet