Olen entistä pessimistisempi talouden suhteen, mutta tein juuri vuoden suurimman osakeostokseni

Ohi:
päälle Sep 5, 2022
Päivitetty: Oct 8, 2022
Listen
  • Huoli energiakriisistä, inflaatiosta ja yleisestä makroympäristöstä on edelleen vahva
  • Siitä huolimatta S&P 500:n lasku on tähän mennessä mielenkiintoinen historiaan verrattuna
  • Viime kädessä kysymys pitkän aikavälin sijoitushorisontista, DCA-suunnitelmasta ja ei lyhytaikaisista veloista

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Jokainen, joka on seurannut kirjoituksiani todennäköisesti tietää, että olen ollut pessimistinen talouden suhteen jo jonkin aikaa.

Uskon, että hallitsematon inflaatio on yksi pahimmista ilmiöistä, jotka voivat koskea sekä taloutta että yhteiskuntaa. Se on regressiivinen – eli se satuttaa enemmän pohjassa olevia. Koska rahan painattaminen on pumpannut omaisuutta tuskin uskottavalle tasolle viimeisen vuosikymmenen aikana, omaisuutta vailla olevat eivät ole pystyneet suojelemaan itseään. Mutta samat ihmiset maksavat tavaroista ja palveluista enemmän hintojen noustessa.

Kun maaliskuun kuluttajahintaindeksin lukema julkaistiin, kirjoitin varoituksen siitä, että Yhdysvaltojen keskuspankin toteuttamat nousut tulevat tiheästi ja nopeasti, mitä talous ei kestäisi. Yhdysvaltain hallinto väitti, että tämä oli yksinkertaisesti “Putinin aiheuttama hinnannousu” ja väitti samalla, että kaikki oli hyvin.

Yhdysvaltojen keskuspankin vaihtoehdot ovat loppuneet. Inflaatio on nyt virallisesti pelottava. Ja vaikka Yhdysvaltain hallitus edelleen teeskenteleekin, että kaikki on vain turvotusta, yksinkertainen matematiikka ja logiikka sanelevat, ettei tästä ole helppoa ulospääsyä.

Toisaalta matematiikka ei valehdellut. Minun asemani on aina ollut sama – asia ei ole monimutkainen. Jos rahaa painatetaan enemmän kuin koskaan ennen historian aikana, olemassa olevan rahan arvo laskee. Se on inflaatiota, ja se on yksinkertaista matematiikkaa.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Se tosiasia, että vallanpitäjät julistivat, että inflaatio oli “lyhennettä” niin kauan, ennen kuin syyttivät Putinia sen aiheuttamisesta alla olevan kaavion yhteydessä, on mielestäni anteeksiantamatonta.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Nyt

Copy link to section

Nopeasti eteenpäin tähän päivään syyskuussa ja Yhdysvaltojen keskuspankki on todellakin nostanut korkoja kiihkeästi. Talous on vetäytynyt – teknisen määritelmän mukaan jopa taantumaan asti. Keskustelut Fedin “pehmeästä laskusta” ovat kääntyneet “kasvun taantumaan”.

Nostoja tarvittiin kipeästi, ja olen kiitollinen siitä, että niitä on tehty. En kuitenkaan ole valmis juhlimaan sitä, että inflaatio olisi jo saavuttanut huippunsa. Ja vaikka se olisikin, huippu ja lasku ovat eri asioita. Puhumattakaan siitä, että kirjoitan tätä 4,80 dollaria maksaneen kahvin äärellä, ei varsinaisesti täytä minua ilolla.

Ja Jon Snowa lainatakseni: “talvi on tulossa”. Joka tarkoittaa, että lämpöpatterit, sähköpeitot ja keskuslämmitysjärjestelmät tulevat taas tarpeen. Tämä on ongelma, koska energia on erittäin elintärkeää taloudelle – ja no, olemme energiakriisin keskellä.

Uskon, että tästä talvesta tulee todella vaikea. Ihmiset kamppailevat. Yrityksiä puristetaan. Isäni, joka pitää pubia Wellsissä, Isossa-Britanniassa (jossa erinomainen Hot Fuzz -elokuva kuvattiin!), lähetti minulle tekstiviestin viime viikolla.

Maksoin kaasusta 3 pennyä/kWh. Uusi halvin sopimukseni on 17 pennyä. Hullua. Pieni pubi, kuten City Arms, joutuu maksamaan kuusinkertaisesti bensasta

Maksoin kaasusta 3 p/kWh. Uusi halvin sopimukseni on 17p. Hullu. Pieni pubi, kuten City Arms, joutuu maksamaan 6x bensasta

Kun t-paidat ja aurinkovoide vaihdetaan takkeihin ja kuumavesipulloihin, sitä on huolestuttavaa ajatella.

Lisää kipuja tulossa

Copy link to section

Saimme tänään uutisen, että palkkasumma nousi elokuussa 315 000:lla. Tämä on hidastunut edellisestä kuumasta vauhdistaan, mutta se on edelleen varsin positiivista kaiken kaikkiaan.

En ymmärrä, miten emme saa takaisinottoa, kun korkeammat korot ja energiakustannukset paisuvat sisään. Katso isäni lainaus yllä ja selitä minulle, kuinka emme näe voittojen ja työllisyyden hidastuvan. Tiedän, että puhumme Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja se on pelkkä anekdootti, mutta tässä pitäisi olla enemmän tuskaa.

Olen myös sitä mieltä, että korkeampien korkojen täyttä taakkaa ei ole vielä leivottu yritysten tuloksiin – tulevaa tuloskautta on varmasti mielenkiintoista seurata, ja näkemykseni mukaan se on verisempi kuin tällä hetkellä ennustetaan.

Aika ostaa

Copy link to section

Joten kyllä, ostan osakkeita. Hah.

Tai ollakseni tarkka, minulla vain on. Huolimatta pessimistisistä ajatuksistani taloudesta, sain tänä aamuna S&P 500:n rajamääräyksen 3 950 dollariin. Suuri osa opinnäytetyöstäni liittyy siihen, mistä kirjoitin täällä. Kuten jokaisen investoinnin pitäisi olla, se on sen jälkeen, kun on otettu huomioon aikahorisontti, riskinsietokyky ja pitkän aikavälin tavoitteet – ja varmasti ostaminen ei ole viisas liike kaikille.

Tämä ei ole investointi seuraavalle kuukaudelle tai vuodelle. Tämä on pitkän aikavälin lisäys portfoliooni. Olen mennyt edestakas Latinalaista Amerikkaa koko vuoden ja merkinnyt kahviloistani kannettavalle tietokoneelleni taloutta koskevia pohdiskeluja. Suurin ostos, jonka odotan tekeväni lähitulevaisuudessa, on ylimääräinen guacamole burritoon. Tässä yhteydessä olen iloinen voidessani kestää lyhyen aikavälin volatiliteetin.

Matematiikka ei kuitenkaan ole koskaan väärässä. Tämä oli teesi yllä olevan rahantarjontakaavion takana, mikä väistämättä aiheutti inflaation. Olemme nähneet – tätä kirjoittaessani – noin 20 %:n pudotuksen osakemarkkinoilla. Otetaan lyhyt tauko katsoaksemme alla olevaa kaaviota.

Joten kyllä, voisi olla enemmän tuskaa annettavana. Kuten edellä sanoin, uskon, että niitä tulee. Mutta tehdään selväksi – kuka minä olen? Jos minulla olisi todellista ennustusvoimaa, en istuisi täällä ja höpisisi rahan painattamisesta ja ylihinnoitellusta kahvista. Olisin jahdilla Karibialla. Tai yksityisessä koneessa matkalla katsomaan Newcastlen ottelua huomenna. Tai ehkä rannalla Kuubassa. Ymmärrät pointtini.

Yritän sanoa, että puhun vain taloudesta. Olemme jo nähneet suuren vetäytymisen. Vaikka odotan ilmapiirin pahenevan ja vieläkin enemmän alaspäin, olen myös äärimmäisen varma siitä, että markkinat nousevat nykyisen tason yli pitkällä aikavälillä (jälleen matematiikka – katso yllä oleva osakekaavio markkinoista historiallisesti).

Rahan painattaminen voisi palata

Copy link to section

Kun otan huomioon sijoitushorisonttini ja taloudelliset tavoitteeni, se on minulle voimakkaampaa kuin lyhyen aikavälin laskusuuntaiset ajatukseni, kun otan huomioon sen, että saatan olla väärässä. Vaikka toistan jatkuvasti pelkoani taloudesta, osa pelosta on aavistus siitä, että Powell kääntyy takaisin rahan painattamiseen, jos markkinat menevät liian huonoksi – varsinkin kun viimeaikainen kertomus inflaatiosta on saavuttanut huippunsa, mikä näennäisesti vähentää sen haittaa (ajatusprosessi, josta en voisi olla enempää eri mieltä).

Se on viime kädessä se piste, joka painaa ja antaa minun päätyä lopulliseen johtopäätökseeni siitä, että minulla ei ole perusteita kumota dollarikustannusten keskiarvon osakkeiden ostamista pitkän aikavälin salkkuani varten, mistä tässä todella on kyse.

Vielä yksi pointti. Puhun tässä osakkeista – S&P 500 -korin lisättäväksi portfoliooni. Ei mitään hienoa. Rakastan Bitcoinia koko sielustani, mutta en ole vielä valmis uskaltamaan niin pitkälle riskispektrissä, ja nykyisen salkun riskiprofiili ei sovi ostoksille tällä hetkellä. Mutta se aika tulee – lopulta.

Joka tapauksessa, teen määrällisemmän raportin ostostani ja paneudun päivitetyn salkkuni jaotteluun tulevan artikkelin kera. Mutta toistaiseksi tämä on nopea kertomus ostotoimeksiannostani.

Olen juuri saapunut pikaiselle lomalle Norjaan, sillä en ole ollut Euroopassa koko vuoteen. Jos jollakulla on vinkkejä, ottakaa yhteyttä. Toivottavasti S&P 500 ei ole nollassa, kun palaan kannettavani ääreen ensi viikolla – tai kryptomarkkinat, kun kaikki järjestelmät ovat valmiina Ethereum Merge -tapahtumaan.

Ad

Kopioi asiantuntijatreidaajia helposti eToro :n avulla. Sijoita osakkeisiin kuten Tesla & Apple. Käy välittömästi kauppaa ETF-rahastoilla, kuten FTSE 100 & S&P 500. Rekisteröidy muutamassa minuutissa.

10/10
eToro on monien hyödykkeiden alusta, joka tarjoaa CFD- ja muita tuotteita. 68% vähittäissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa CFD: llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulisi harkita, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.
Get demo account
Makrotalous Osakkeet Pörssi