Krypto poikkeaa osakkeista kolmannen kerran tänä vuonna

Ohi:
päälle marras 11, 2022
Listen to this article
  • Bitcoin ja osakemarkkinat ovat olleet lukossa koko vuoden
  • Kolme poikkeamaa on tapahtunut: Terran romahdus, Celsius ja nyt FTX
  • Volatiliteetti on edelleen merkittävästi korkeampi kuin osakkeiden, kuten alla olevat kaaviot osoittavat

Mikä viikko kryptolle.

Yhden alan avainpörssin, FTX:n, romahdus johdattivat markkinat sekasortoon (syväsukellus täällä). Kun taseessa on tiettävästi jopa 8 miljardin dollarin aukko, markkinat ovat jälleen horjuneet.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Se on suurin kryptotapahtuma sitten toukokuun, jolloin Luna, entinen top 10 -kolikko, romahti nollaan UST-stablecoinin rinnalla. Bitcoinin hinnan kaavio vuoden aikana osoittaa, kuinka nämä kaksi jaksoa laskivat hintaa molemmissa tapauksissa.

Olen tehnyt paljon työtä Bitcoinin ja osakemarkkinoiden välisen korrelaation parissa tänä vuonna, viimeisimpänä tämä syväsukellus. Piirsin korrelaation ja huomasin sen piristyvän merkittävästi tämän vuoden huhtikuussa – juuri silloin, kun siirryimme uuteen korkojärjestelmään.

Kuten tämä Bitfinexin tuore raportti osoittaa, korrelaatio alkoi laskea lokakuussa – mikä näkyy myös yllä olevassa kaaviossa. Raportti osoitti myös, että Bitcoinin ja Ethereumin suorituskyky oli tänä vuonna parempi kuin teknologiaosakkeiden, kuten Metan tai Snapchatin.

Viime viikolla olemme kuitenkin nähneet suuren eron. Tietenkin tämä johtuu FTX:n aiheuttamasta kriisistä. Todellakin, jos FTX ei olisi romahtanut, olisi mielenkiintoista kuvitella missä Bitcoin olisi voinut olla. Positiivinen inflaatioluku sai osakemarkkinat nousemaan rajusti, kun Nasdaq hyppäsi 7,5 % ja S&P 500 yli 5 %.

Vaikka Bitcoin elpyi, hinnat vuoden aikana osoittaa, että tämä on kolmas suuri poikkeama kahden omaisuusluokan välillä: ensimmäinen oli Lunan romahdus (8. toukokuuta) sekä Celsiuksen keskeyttämät nostot, mikä merkitsi niiden romahtamista (12. kesäkuuta).

Tiedot antavat mielenkiintoisen kuvan. Vaikka Bitcoin on seurannut kryptoa koko vuoden, se on edelleen altis valtaville omituisille riskeille. Sen volatiliteetti on myös lievästi sanottuna yli osakemarkkinoiden. Alla piirtämäni kaavio osoittaa molempien omaisuusluokkien päivittäisestä hinnanmuutoksesta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Bitcoin on edelleen vahvasti epävarman makroilmapiirin vankina. Inflaatiolukemat ja Yhdysvaltain keskuspankin toimet ovat edelleen keskeisiä, koska ne ovat nostaneet korkoja ennennäkemättömällä nopeudella.

Kryptolla on kuitenkin edelleen omalaatuisia riskejä – kuten tämän viikon tapahtumat osoittavat. Ennen FTX:ää koimme myös Lunan romahduksen ja Celsiuksen tilanteen, jotka saivat kryptomarkkinat romahtamaan osakemarkkinoiden jatkaen normaalisti.

On mielenkiintoista seurata korrelaatiota ja volatiliteettia pitkällä aikavälillä, mutta tällä hetkellä – ja ainakin lähitulevaisuudessa – krypto on edelleen merkittävä leikkaus riskien suhteen.