Ad

MEME-KOLIKOIDEN AIKA ON TÄÄLLÄ

Memeinated animation

SEURAAVA 100x PRESALE ALKAA PIAN

OSTA NYT

Kiina ja Brasilia luopuvat Yhdysvaltain dollarista, mutta USD pysyy aina kunkkuna

Ohi:
päälle Mar 30, 2023
Listen
  • Kiina ja Brasilia käyvät nyt kauppaa keskenään juanilla ja realeilla
  • Erään ammattilaisen mukaan Kiina ja muut eivät voi kaataa Yhdysvaltain dollaria
  • Yhdysvaltain dollari maailman valuuttana on yksinkertaisesti korvaamaton

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kiinan ja Brasilian kauppasopimus, jonka mukaan niiden on käydä kauppaa keskenään omilla valuutoillaan ei olisi Sergei Perfilievin mukaan vaikutusta Yhdysvaltain dollarin globaaliin määräävään asemaan.

“Maailma pyörii dollareilla”

Copy link to section

Kiina ja Brasilia käyvät nyt kauppaa keskenään juanilla ja realeilla kaikkivaltiaan Yhdysvaltain dollarin sijaan. Kiinalla on jo samanlaisia sopimuksia, erityisesti Venäjän kanssa, ja sitä voidaankin pitää siirtona syrjäyttääkseen Yhdysvaltain dollarin maailman tärkeimmän valuutan paikalta.

Perfiliev, talouskoulutusohjaaja ja entinen Goldman Sachsin kvantitiivinen strategi, huomautti twiitissään, että “maailma pyörii dollareilla” ja “se ei tule katoamaan aivan pian”.

Perfilievin mukaan Yhdysvaltain dollarin takana ei ole ainoastaan maailman suurin talous, vaan sen takana on amerikkalainen järjestelmä, joka tunnetaan vapaana ja avoimena. Yhdysvaltain yksityisomaisuuteen ja omaisuuteen sovelletaan tiukkoja lakeja, ja takavarikoinnin riski on minimaalinen.

Vertaa tätä Kiinaan, jonka suhteen miljardööri Mark Mobius sanoi seuraavaa: “Kiina rajoittaa rahavirtaa maasta”.

Yhdysvaltain dollari on korvaamaton

Copy link to section

Maailmanlaajuisesti maat pitävät Yhdysvaltain dollaria hallussaan osana valuuttavarantojaan, ja monet maailman valuutat on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Dollari on edelleen hallitseva “yhteinen nimittäjä” maailmanlaajuisissa liiketoimissa, vaikka Kiina onkin viime aikoina yrittänyt väittää muuta.

Samaan aikaan öljyn kaltaisilla globaaleilla hyödykkeillä käydään kauppaa dollareissa, ja Yhdysvalloissa on hyödyke- ja futuuripörssejä, joihin käyttäjät ympäri maailmaa luottavat.

Yksinkertaisesti sanottuna ei ole muita valuuttoja, jotka “voisivat rastittaa kaikkiin yllä oleviin ruutuihin” ja korvata dollarin. Hän lisäsi:

Dollari vahvistui varantovaluuttana Bretton Woodsin sopimuksen jälkeen vuonna 1944. Petrodollarit syntyivät 1970-luvulla Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian välisen sopimuksen seurauksena. Tämän hallitsevan aseman vakiinnuttaminen kesti vuosikymmeniä. Se, että Kiina tai Venäjä monipuolistuvat Yhdysvaltojen omistuksista, ei tarkoita, että dollarin romahdus olisi lähellä. Se vaatisi enemmän.

Ad

Haluatko hyödyntää nousevia ja laskevia USD-, GBP- ja EUR-kursseja? Käy valuuttakauppaa muutamassa minuutissa huippuluokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10