AUD/USD klaar voor een bullish uitbraak na sterke cijfers

Geschreven door: Crispus Nyaga
december 3, 2020
  • Het AUD/USD paar nadert een bullish uitbraak na sterke economische cijfers.
  • In een rapport toonden gegevens van Caixin aan dat de PMI voor diensten in China steeg tot 57,8.
  • In Australië stegen de export en import, wat leidde tot een handelsoverschot.

De AUD / USD staat dicht bij een grote bullish doorbraak na sterke economische cijfers uit Australië en China. Het paar handelt op 0.7414, het hoogste niveau sinds 1 september.

AUD/USD
AUD/USD rally wint aan momentum

Het handelsoverschot van Australië stijgt

De Australische economie draait op volle toeren, zoals blijkt uit de laatste handelscijfers. In een rapport van vandaag zei het Australische Bureau of Statistics (ABS) dat de export van het land in oktober met 5% is gestegen tot meer dan 35,72 miljard dollar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In dezelfde periode steeg de invoer van het land met 1% tot meer dan 28,26 miljard dollar. Als gevolg hiervan nam het totale handelsoverschot toe van $ 5,6 miljard tot meer dan $ 7,45 miljard.

De handel van het land heeft een impuls gekregen van China, waar de vraag naar grondstoffen de laatste tijd aanzienlijk is gestegen. Deze vraag ging gepaard met hoge prijzen, waarbij de belangrijkste exportgoederen van Australië, zoals kolen en ijzererts, het goed bleven doen.

Deze cijfers kwamen een dag nadat het bureau de BBP-gegevens van het land over het derde kwartaal had vrijgegeven. De economie herstelde zich in het derde kwartaal met 3,3% door hogere gezinsuitgaven. Ook heeft de Reserve Bank of Australia (RBA) begin deze week toegezegd de economie te blijven ondersteunen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

China Services PMI doet het goed

De AUD / USD stijgt ook nu investeerders in forex reageren op de algemene gegevens over de Chinese diensten. In een rapport van Caixin is de PMI voor diensten in november gestegen van 56,8 in de maand ervoor naar 57,8.

Deze stijging was het gevolg van een sterke vraag naar de diensten van het land, wat leidde tot een recordgroei van de werkgelegenheid. De inputprijzen zijn gestegen door de relatief sterke vraag naar producten. Het belangrijkste was dat de bedrijven veel vertrouwen bleven in de toekomstperspectieven.

Deze cijfers kwamen twee dagen nadat het bedrijf sterke PMI-gegevens voor de productie had vrijgegeven. Uit de cijfers bleek dat de PMI ook voor de zevende maand op rij boven de 50 bleef. In een ander rapport van HSBC van gisteren, verwachten Chinese bedrijven tegen 2022 terug te gaan naar pre-pandemische niveaus, sneller dan het wereldwijde gemiddelde.

China en Australië zijn meestal erg verwant vanwege het handelsvolume tussen de twee landen. Ten eerste is China de grootste afnemer van de goederen en diensten van Australië.

AUD/USD technische vooruitzichten

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

Als we kijken naar de dagelijkse grafiek, zien we dat het AUD / USD paar over het algemeen een sterke opwaartse trend heeft doorgemaakt. Op het huidige niveau van 0.7414 staat het paar op het hoogste niveau sinds september. De trend wordt ondersteund door de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. Daarom vermoed ik dat het opwaartse momentum zal doorzetten als het erin slaagt deze weerstand te doorbreken. U kunt een account aanmaken bij toonaangevende forex brokers om deel te nemen aan deze rally.