De prijs van hout handelt op recordhoogte; Dit is waarom

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 20, 2021
  • De houtprijs handelt op een recordhoogte van $1.326,7.
  • De stijging is het gevolg van de verhoogde vraag als gevolg van de COVID-19 pandemie.
  • De vraag zal waarschijnlijk aanhouden door de herstellende Amerikaanse economie.

De prijzen van hout zijn op een historisch hoog niveau te midden van de toegenomen vraag als gevolg van de vraag naar het coronavirus. Dinsdag steeg het met 2,47% tot 1.326,7.

Houtprijs

Vraag door pandemie

De prijs van hout is op het hoogste punt dat het ooit is geweest, nu de vraag omhoog schiet. Het hout van 2 bij 4 inch heeft bijvoorbeeld zijn prijs meer dan drie keer gestegen. Multiplex en andere houtproducten die in de woningbouw worden gebruikt, zijn ook duurder geworden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toegegeven, grondstoffen, variërend van koper tot ruwe olie en maïs, maken al maanden een opwaartse trend door naarmate de economieën herstellen. Voor degenen die graag in grondstoffen willen investeren, overtreft de stijging van de houtprijzen die van enig ander actief.

Toen de pandemie van het coronavirus in 2020 toesloeg, werd de Amerikaanse woningsector een van de zwaarst getroffen industrieën. De start van de huisvesting was bijvoorbeeld in april 2020 op een dieptepunt in 5 jaar met 0,891 miljoen. Vervolgens sloten een aanzienlijk aantal Amerikaanse houtzagerijen hun deuren, omdat de futures daalden tot het laagste niveau sinds 2016.

De vraag steeg echter al snel toen mensen hun huizen probeerden te verbeteren. Bovendien richtten amusementsverbanden buitenaccommodaties op in een poging zich te houden aan de veilige afstandsmaatregel. Met de lage hypotheekrentes steeg ook de vraag naar woningen in de voorsteden. Met de aantrekkende economie zullen de houtprijzen waarschijnlijk blijven profiteren van de grote vraag.

Houtprijs technische vooruitzichten

De prijs van hout is op een historisch hoog niveau na de gestage stijging van de vraag. In de afgelopen 6 maanden zijn ze met ongeveer 164% gestegen. Dinsdag stegen de futures met 2,47% op 1.326,7, nadat ze in de vorige sessie voorbij de 1300 waren gepasseerd. Op een uurlijkse grafiek ligt de prijs boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden met een RSI van 84.

Hoewel de houtprijs op de lange termijn waarschijnlijk zullen dalen, ben ik van mening dat de rally op korte termijn zal doorgaan. Het zal waarschijnlijk zijwaarts handelen in de daaropvolgende sessies voordat het verder stijgt. Vanuit dat perspectief zal het product steun vinden bij 1300, terwijl de bulls zich richten op de volgende doelen op 1400 en 1500. Aan de andere kant zal een beweging onder 1300 het volgende ondersteuningsniveau op 1200 plaatsen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money