USD/JPY dubbele top patroon wijst op verdere zwakte

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 30, 2021
  • Het USD/JPY paar had het moeilijk na de relatief zwakke BBP gegevens van de VS.
  • Het paar heeft een dubbele top patroon gevormd op de 4-uur grafiek.
  • Het zal vervolgens reageren op de nieuwste Amerikaanse PCE gegevens.

De USD/JPY kantelde lager na de relatief zwakke BBP gegevens van de VS en de sterke Japanse werkloosheidscijfers en industriële productiegegevens. Het paar daalde naar 109,36, het laagste niveau sinds 20 juli.

Japanse economische gegevens

De Japanse economie deed het relatief goed in juni toen het land zijn voorbereidingen voor de Olympische Zomerspelen opvoerde. Als gevolg hiervan daalde het werkloosheidspercentage van het land van 3,0% in mei tot 2,9% in juni. Tegelijkertijd steeg de verhouding banen/aanvragen van 1,09 naar 1,13. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 1,10.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Historisch gezien heeft Japan een krappere arbeidsmarkt dan andere landen zoals het VK en de VS. Het huidige werkloosheidspercentage is vergelijkbaar met de VS 5,9% en 4,9% in het VK. Dit komt omdat veel mensen in Japan bij dezelfde bedrijven werken. Bovendien willen bedrijven met een vergrijzende bevolking doorgaans schaarse arbeidskrachten behouden.

De USD/JPY daalde ook na de reeks industriële productiegegevens. Volgens het statistiekbureau steeg de industriële productie van het land in juni tot 6,2%, na een daling met 6,5% in de voorgaande maand. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 5,0%. Het bureau verwacht dat de productie in juli met 1,1% zal dalen en in augustus met 1,7% zal herstellen.

Verdere gegevens toonden aan dat het aantal nieuwbouwwoningen in Japan in juni met 7,3% is gestegen, terwijl de bouworders met 7,5% zijn gestegen.

Het paar daalde ook nadat de relatief zwakke BBP gegevens van de VS op donderdag werden gepubliceerd. Uit de gegevens blijkt dat de economie in het tweede kwartaal met 6,5% is gegroeid. Dit was een marginale verbetering ten opzichte van de eerdere 6,4%. Het was ook slechter dan de mediane schatting van 8,5%.

Vooruitkijkend zal het paar reageren op de laatste consumptieve bestedingen van kopers in de VS (PCE). Uit de cijfers blijkt dat de inflatie in het land in juni fors is gestegen.

USD/JPY voorspelling

USD/JPY

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/JPY paar in juli een dubbele bodem patroon vormde op 110.60. De halslijn van dit patroon was 109.05. Bij prijsactie analyse is een dubbele top meestal een teken dat de prijs lager zal uitbreken. Het paar blijft onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) lager is bewogen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen als bears zich richten op de volgende belangrijke steun op 109.00.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld