Advies: Dit is de reden waarom Coinbase Robinhood zou moeten overnemen

Door:
op May 10, 2024
Listen
  • Coinbase publiceerde sterke financiële resultaten, geholpen door de crypto-boom.
  • Robinhood publiceerde ook sterke kwartaalresultaten toen de aandelen stegen.
  • Coinbase zou profiteren van de overname van Robinhood door te diversifiëren naar aandelen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoersen van Coinbase ( NASDAQ: COIN ) en Robinhood ( NASDAQ: HOOD ) bevinden zich in een herstelmodus na een harde duik tussen eind 2021 en 2023. De aandelen van Robinhood zijn met 129% gestegen ten opzichte van het laagste punt in 2022, terwijl COIN met meer dan 510% is gestegen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

COIN vs HOOD

HOOD versus COIN-aandelen

Robinhood en Coinbase zijn geweldige bedrijven

Copy link to section

Coinbase en Robinhood zijn enkele van de meest populaire fintech-bedrijven onder jongeren in de Verenigde Staten. Robinhood heeft de effectenmakelaardijsector volledig gerevolutioneerd, eerst door de introductie van commissievrije handel en 24-uurshandel.

Coinbase daarentegen is de grootste cryptobeurs in de VS en verwerkt dagelijks miljarden dollars aan transacties. Het staat onder toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) en wordt gecontroleerd door Deloitte.

Ik ben van mening dat Coinbase Robinhood moet overnemen, een deal die een financiële dienstverlener zou creëren met een jaarlijkse omzet van bijna $5 miljard. Het zou ook meer dan $300 miljard aan activa onder bewaring (AUC) hebben.

Coinbase kan het zich gemakkelijk veroorloven om de transactie af te handelen. Het heeft een marktkapitalisatie van $50 miljard, terwijl Robinhood wordt gewaardeerd op ongeveer $14,5 miljard. Het heeft ook meer dan 6,7 miljard dollar aan contant geld en kortetermijninvesteringen en ongeveer 4,2 miljard dollar aan langetermijnschulden.

Als zodanig kan het bedrijf de transactie financieren via een combinatie van aandelen, contant geld en leningen.

Waarom de fusie van COIN en HOOD zinvol is

Copy link to section

De combinatie zou om drie belangrijke redenen ideaal zijn. Ten eerste zouden Coinbase en Robinhood aanzienlijke synergieën hebben, vooral op het gebied van de technologie. De twee bedrijven zouden ontwikkelaars kunnen delen omdat hun diensten complementair zijn.

Hoewel Robinhood bekend staat om de aandelenhandel, is het ook een grote speler in de crypto-industrie. Uit de meest recente resultaten bleek dat het cryptohandelsvolume van Robinhood met 224% steeg tot meer dan $36 miljard aan cryptohandelsvolumes.

Ten tweede zou de overname van Robinhood Coinbase helpen om te gaan met het seizoensgebonden karakter van de crypto-industrie. De geschiedenis leert dat digitale munten langdurige perioden van ‘winter’ en ‘zomer’ doormaken, een situatie die Coinbase en andere beurzen schaadt.

Terwijl het volume aan cryptocurrency in het eerste kwartaal bijvoorbeeld enorm steeg, blijkt uit gegevens dat het hard is gedaald nu Bitcoin de afgelopen drie maanden nergens heen is gegaan.

Ten derde zou de combinatie de twee combinaties helpen hun terugkerende inkomsten te laten groeien. Het goudproduct van Robinhood genereerde $35 miljoen aan inkomsten, terwijl de inkomsten uit abonnementen en diensten van Coinbase omhoog schoten naar meer dan $510 miljoen.

De deal zou ook Robinhood ten goede komen, een bedrijf dat via zijn merk E-Trade concurreert met reuzen als Fidelity, Schwab en Morgan Stanley.

Voor alle duidelijkheid: Coinbase en Robinhood hebben geen plannen aangekondigd om te combineren en het is onduidelijk of laatstgenoemde open zou staan voor een uitkoop.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Fusies & Overnames Tech Trading Tips