AngioDynamics nettoomsättning upp 6,3% under första kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
september 29, 2020
  • AngioDynamics nettoomsättning steg 6,3% under räkenskapsårets första kvartal.
  • Företaget förväntar sig 215,97 miljoner till 220,63 miljoner pund i årlig nettoomsättning.
  • AngioDynamics värderar sina likvida medel till 37,21 miljoner pund.

AngioDynamics Inc. (NASDAQ: ANGO) publicerade idag sitt kvartalsresultat på för första kvartalet. Företaget meddelar att nettoomsättningen ökade med 6,3% under kvartalet till 54,54 miljoner pund tack vare en order från Storbritanniens NHS (National Health Service) som värderas till 4,04 miljoner pund.

Aktierna i företaget handlades i stort sett oförändrat under förhandeln idag. AngioDynamics har för närvarande ett pris per aktie på 8,27 pund, vilket innebär en nedgång på över 30% på aktiemarknaden hittills i år. Det amerikanska företaget hade sjunkit till så lågt som 6,42 pund per aktie i slutet av juli. Intresserad av att investera på aktiemarknaden online? Här är en enkel guide för att komma igång.

AngioDynamics resultat för första kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AngioDynamics rapporterade 8,55 pence förlust per aktie under första kvartalet. Men på justerad basis tjänade företaget 1,55 pence per aktie. Tillverkaren av medicintekniska produkter kan skryta med att ha avslutat det senaste kvartalet med 37,21 pund miljoner i kontanter och placeringspapper. Som jämförelse värderades kassapositionen till högre 42,26 miljoner pund i slutet av maj.

AngioDynamics redovisade en årlig nedgång i bruttomarginalen med 700 baspunkter under första kvartalet till 50,9%. För helåret förväntar sig företaget att nettoomsättningen kommer att minska med mellan 215,97 miljoner och 220,63 miljoner pund. Prognosen för justerad vinst per aktie under räkenskapsåret 2021 ligger för närvarande på upp till 3,88 pence.

I relaterade nyheter tillkännagav AngioDynamics den kommersiella lanseringen av Auryon Atherectomy System i USA förra veckan. Deras chef för onkologiverksamheten lämnade företaget i början av september.

Andra viktiga siffror i AngioDynamics resultatrapport

Andra siffror som stack ut i Angios resultatrapport på tisdag var bl.a. 9,56 miljoner pund i nettoomsättning (12,3% lägre än förra året) från onkologisegmentet, 23,23 miljoner pund i nettoomsättning från VIT (Vascular Interventions and Therapies) och 21,83 miljoner pund i nettoomsättning från Vascular Access (21,4% högre än förra året) under första kvartalet.

En nettoomsättning i USA på 42,03 miljoner pund motsvarade en årligt tillväxt på 2,2% under första kvartalet. I separata nyheter från USA publicerade McCormick också bättre resultat än förväntat för tredje kvartalet på tisdag.

AngioDynamics gick inte särskilt starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på cirka 20%. I skrivande stund har den amerikanska tillverkaren av medicintekniska produkter ett marknadsvärde på 314 miljoner pund.