Clorox överträffade Wall Streets förväntningar under första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 2, 2020
  • Clorox överträffade Wall Street-analytikernas förväntningar under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget förutspår att försäljningen kommer att öka med 5% till 9% under budgetåret 2021.
  • Försäljningen av hushållsprodukter ökade med 39% på årsbasis.

Clorox Company (NYSE: CLX) rapporterade sina ekonomiska resultat för första kvartalet idag och överträffade Wall Streets förväntningar med god marginal. Företaget förklarade sitt goda resultat med att covid-19-pandemin ökat efterfrågan på hushållsrengörings- och hygienprodukter.

Covid-19 har hittills smittat strax under 47 miljoner människor världen över och orsakat fler än 1,2 miljoner dödsfall. I separata nyheter från USA publicerade Waste Management Inc. också sin resultatrapport för det tredje kvartalet på måndagen.

Clorox resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Clorox meddelar att nettoresultatet för kvartalet som avslutades den 30 september landade på 320,95 miljoner pund, vilket motsvarar 2,49 pund per aktie. Som jämförelse låg nettoresultatet på betydligt lägre 157 miljoner pund under motsvarande kvartal förra året, eller 1,23 pund per aktie.

FactSet-konsensus för vinst per aktie under första kvartalet uppgick till 1,79 pund. Försäljningsmässigt såg det Oakland-baserade företaget en ökning med 27,2% under första kvartalet till 1,48 miljarder pund, jämfört med förväntade 1,36 miljarder pund enligt FactSet.

Under föregående kvartal (Q4) rapporterade Clorox 1,52 miljarder pund i omsättning och 1,85 pund i vinst per aktie, enligt rapporten som publicerades under den första veckan i augusti.

Clorox meddelade också i sin rapport att försäljningen av hushållsprodukter såg en årlig ökning med 39%, medan försäljningen inom hälso- och välfärdssegmentet var 28% högre än förra året. Barclays analytiker kommenterade Clorox resultatrapport på måndagen och sa:

”Clorox rapporterade just sitt bästa kvartal sedan starten av covid-19-pandemin, vilket säger mycket med tanke på hur stark efterfrågan har varit på dess produkter hela tiden.”

Clorox prognos för budgetåret 2021

För räkenskapsåret 2021 förutspår det amerikanska företaget nu 5,95 till 6,15 pund i vinst per aktie och förväntar sig att försäljningen kommer att öka med 5% till 9%. FactSet-konsensus för Clorox resultat per aktie och försäljning under räkenskapsåret 2021 ligger på 5,97 pund per aktie respektive 5,37 miljarder pund.

Clorox steg med cirka 2,3% under förhandeln idag. Bolagets aktier handlas nu till 159,93 pund per aktie, vilket motsvarar en tillväxt på nästan 35% på aktiemarknaden i år.

Clorox nådde sin högstanivå för året hittills på 183,67 pund per aktie i augusti. I skrivande stund har företaget ett börsvärde på 20,20 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 28,18.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust