Wayfair överträffar Wall Streets Q3-prognoser för intäkter och vinst

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 4, 2020
  • Wayfair överträffade Wall Streets förväntningar för resultat och intäkter under tredje kvartalet.
  • E-handlaren rapporterar 131,98 miljoner pund i nettoresultat.
  • Antalet direktkunder ökade med 50,9% under tredje kvartalet.

Wayfair Inc. (NYSE: W) meddelade på tisdagen att resultatet under räkenskapsårets tredje kvartal var bättre än förväntat. Detta efter att Wayfair under det föregående kvartalet (Q2) redovisade en massiv tillväxt på 84% jämfört med året innan, enligt rapporten som publicerades första veckan i augusti.

Wayfair steg med cirka 1% under den utökade handeln på tisdagen efter att ha rusat upp 13% under förhandeln. Aktierna i företaget handlas nu till 210,70 pund jämfört med betydligt lägre 71 pund per aktie efter årsskiftet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktien hade sjunkit till sin lägstanivå för året hittills på 18 pund per aktie i mars. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

Wayfairs resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Wayfair uppgav att nettoresultatet landade på 131,98 miljoner under tredje kvartalet, eller 1,27 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året rapporterade e-handlaren 207,27 miljoner pund i förlust eller 2,24 pund per aktie.

På justerad basis tjänade bolaget med huvudkontor i Boston 1,75 pund per aktie under det senaste kvartalet. Vad gäller intäkter registrerade Wayfair 2,93 miljarder pund jämfört med föregående års betydligt lägre 1,76 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle rapportera 2,79 miljarder pund i intäkter under tredje kvartalet. Deras prognos för vinst per aktie begränsades till 62,49 pence. I separata nyheter från USA meddelade Humana på tisdag att deras intäkter var 23,6% högre under tredje kvartalet.

VD Niraj Shahs kommentarer på tisdagen

VD Niraj Shah från Wayfair kommenterade resultatrapporten på tisdag och sa:

”Kategorimomentet är levande, efterfrågan flyttar online i snabbare takt och vi förväntar oss att hemmet blir ännu viktigare än vanligt vad gäller att fira högtider i år.”

Wayfair rapporterade även 28,8 miljoner direkta kunder, vilket motsvarar en tillväxt på 50,9% på årsbasis under tredje kvartalet. 11,1 miljoner beställningar, eller 71,9% av de totala beställningarna, gjordes av återkommande kunder. Samtidigt uppgav Wayfair att det genomsnittliga ordervärdet minskade från 192,03 pund förra under motsvarande kvartal ifjol till 185,17 pund under det senaste kvartalet.

Wayfair presterade si sådär på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 3%. I skrivande stund har det amerikanska e-handelsföretaget ett marknadsvärde på 19,93 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust