Lyft förutspår positiv EBITDA under fjärde kvartalet 2021

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 11, 2020
  • Lyft säger att EBITDA kommer att bli lönsamt i fjärde kvartalet av budgetåret 2021.
  • Företaget rapporterar 376,45 miljoner pund i intäkter under tredje kvartalet.
  • Lyfts justerade förlust per aktie uppgick till 67,05 pence under tredje kvartalet.

Lyft Inc (NASDAQ: LYFT) publicerade en starkare resultatrapport än väntat för räkenskapsårets tredje kvartal igår, vilket resulterade i att aktierna i företaget steg med 6% under efterhandeln.

Lyft handlas nu till 28,67 pund per aktie, vilket motsvarar en nedgång med över 10% hittills i år på aktiemarknaden. Aktierna i företaget har ändå studsat tillbaka ordentligt från årets lägstavärde hittills på 12,09 per aktie i mars när covid-19-restriktionerna var som strängast.

Lyfts resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt FactSet hade experter förutspått att det ”alternativa taxi”-företaget skulle rapportera 365,15 miljoner pund i intäkter under tredje kvartalet och förlusten per aktie hade de uppskattat till 70,06 pence. I sin rapport på tisdag överträffade Lyft båda prognoserna med en högre intäkt på 376,45 miljoner pund och 67,05 pence i justerad förlust per aktie under kvartalet.

Nettoförlusten på 346,55 miljoner pund var i stort sett oförändrad från förlusten på 348,81 miljoner pund under motsvarande kvartal förra året. Under föregående kvartal (Q2) rapporterade Lyft en nettoförlust på 335,38 miljoner pund, enligt rapporten som publicerades i augusti.

Lyft meddelade också att de hade 12,5 miljoner aktiva passagerare under det tredje kvartalet, vilket motsvarar en tillväxt på 44% jämfört med andra kvartalet. Det San Francisco-baserade företaget registrerade 30,05 pund i intäkter per aktiv passagerare.

I genomsnitt hade analytiker förutspått 11,9 miljoner aktiva passagerare för Lyft under det senaste kvartalet. På årsbasis sjönk antalet aktiva förare med cirka 44% under tredje kvartalet. Lyft meddelade att de inte berörs av Kaliforniens sysselsättningsreform tidigare i veckan.

CFO Brian Roberts kommentarer

Lyft förväntar sig nu en positiv EBITDA under Q4 av räkenskapsåret 2021. CFO Brian Roberts kommenterade de finansiella resultaten och sa:

”Våra intäkter under tredje kvartalet ökade med 47% på kvartalsbasis, vilket drevs av en betydande återhämtning av antalet aktiva passagerare, och vi begränsade framgångsrikt vår justerade EBITDA-förlust och överträffade våra senaste prognoser med 25 miljoner dollar. Dessa resultat återspeglar den pågående återhämtningen samt våra framsteg för att sänka kostnaderna och förbättra vår underliggande enhetsekonomi.”

Lyft debuterade på Nasdaq i mars 2019 till en pris per aktie på 59 pund, men avslutade året med betydligt lägre 34,53 pund per aktie. I skrivande stund har det amerikanska ride-hailing-företaget ett börsvärde på 8,48 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust