U.S. Bancorp kan stabilisera sig över 50 dollar efter ny aktieåterköpsplan

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 3, 2021
  • U.S. Bancorps styrelse har godkänt en aktieåterköpsplan värd 3 miljarder dollar.
  • Aktierna i denna bank är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare.
  • Trots covid-19-pandemin går bankens verksamhet bra.

Aktierna i U.S. Bancorp (NYSE: USB) har stigit från 38 till över 47 dollar sedan början av november och det aktuella priset ligger nu runt 46,5 dollar. U.S. Bancorps styrelse har godkänt återköp av upp till 3 miljarder dollar av företagets utestående stamaktier och den tekniska analysen visar att priset kan stabilisera sig över 50 dollar i januari.

Grundläggande analys: Aktierna i banken är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare

U.S. Bancorp är ett amerikanskt bankholdingbolag som tillhandahåller produkter för bank-, investerings-, inteckning-, fond- och betaltjänster. Enligt analytiker kan bankaktierna stiga i början av året efter att Federal Reserve meddelat att de tillåter återköp av aktier från och med januari.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De största amerikanska bankerna med tillräckligt kapital för att klara förluster tillåts nu att betala ut utdelningar och köpa tillbaka aktier i begränsad skala. Efter Feds lättade restriktioner har U.S. Bancorps styrelse godkänt återköp av upp till 3 miljarder dollar av företagets utestående stamaktier.

U.S. Bancorp är en stabil bank med en bra position på marknaden och trots covid-19-pandemin går bankens verksamhet bra.

U.S. Bancorp rapporterade sina Q3-resultat i oktober. De totala intäkterna ökade med 0,7% på årsbasis till 5,96 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,99 dollar. De totala intäkterna steg mer än väntat och banken förklarade 0,42 dollar per aktie i kvartalsutdelning, vilket låg i linje med tidigare.

”Vår hypoteksbankverksamhet var särskilt stark under tredje kvartalet när vi fortsatte att stödja kundernas behov av hemfinansiering och återfinansiering, och våra betalningsföretag gynnades av den förbättrade konsumentutgiftsaktiviteten när statliga och lokala ekonomier fortsatte att öppna,” sa Andy Cecere , VD och koncernchef.

Den aktuella avkastningen ligger på cirka 3,6% och aktierna i banken är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare. Det är också värt att nämna att Berkshire Hathaway har U.S. Bancorp-aktier i sin portfölj.

U.S. Bancorps aktier är just nu attraktivt värderade och den tekniska analysen visar att priset kan stabiliseras över 50 dollar i januari.

Teknisk analys: Den tekniska analysen visar att priset kan stabiliseras över 50 dollar i januari

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) så ser vi att aktierna föll från 59 dollar i början av fjolåret till 28 dollar i mitten av mars innan de sakta började att stiga. På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer.

De kritiska stödnivåerna är 45 och 40 dollar, samtidigt som 50 och 55 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 50 dollar skulle det vara en köpsignal och nästa mål kan då ligga runt 55 dollar. Om priset faller den närmaste tiden kan ett pris i intervallet 30 till 40 dollar vara ett mycket bra tillfälle att investera i U.S. Bancorp-aktier.

Sammanfattning

U.S. Bancorp är en stabil bank med en bra position på marknaden och aktierna i denna bank är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare. Federal Reserve meddelade att de tillåter återköp av aktier från och med januari, och U.S. Bancorps styrelse har godkänt återköp för upp till 3 miljarder dollar av företagets utestående stamaktier.