Cisco vinner domstolsbeslut som hindrar Acacia från att överge fusionsavtalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 11, 2021
  • Cisco vinner ett domstolsbeslut som hindrar Acacia från att överge fusionsavtalet.
  • Nätverksjättens advokat säger att Acacia kanske letar efter ett mer generöst erbjudande.
  • Cisco säger att kinesiska SAMR bekräftat att de har uppfyllt alla villkor för fusionen.

Acacia Communications Inc. (NASDAQ: ACIA) drog sig till baka från sitt fusionsavtal, värt 2,09 miljarder pund, med Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) på fredag. Den optiska komponenttillverkaren sa att de inte lyckades få godkännande från de kinesiska myndigheterna innan tidsfristen löpte ut.

Cisco kontaktade domstolen samma dag och begärde ett beslut för att hindra Acacia från att överge affären. Kansler J. Travis Laster godkände Ciscos överklagande efter en utfrågning på lördag och beordrade Acacia att följa avtalet tills domstolen ytterligare utvärderar Ciscos anspråk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Acacia stängde efter en uppgång med cirka 1,5% på fredag. Med ett pris på 58,68 pund per aktie har den återhämtat sig kraftigt från låga 46 pund per aktie i mars. Acacia gick blygsamt positivt på aktiemarknaden 2020 med en årlig vinst på strax under 7%.

Ciscos advokat säger att Acacia kanske letar efter ett mer generöst erbjudande

Enligt Ciscos advokat, William Lafferty, vill Acacia bryta avtalet eftersom de anser att de nu är värda betydligt mer än de var vid tidpunkten då de ingick affären med Cisco. Det Maynard-baserade företaget skulle med andra ord vilja förhandla om ett högre pris för affären. Lafferty sa:

”Det har all motivation att lämna bordet och överge affären som de har kommit överens om, och det är det som i slutändan driver detta. För Cisco, å andra sidan, är avbrottet eller förlusten av en unik strategisk fusion som denna ett klassiskt fall av irreparabel skada. ”

Cisco slöt ett avtal om att förvärva Acacia för 1,92 miljarder pund i juli 2019. Enligt företaget var målet att utöka sin andel i den senaste generationen 5G-telenät. Förra månaden meddelade det San Jose-baserade företaget att de förvärvar brittiska IMImobile plc för 543 miljoner pund.

Cisco säger att kinesiska SAMR bekräftat att de uppfyllt alla villkor för fusionen

I sitt uttalande framhöll Cisco också att det på torsdag fick en bekräftelse från Kinas statliga administration för marknadsreglering (SAMR) att de uppfyllt alla villkor för att gå vidare med fusionen.

I en rapport som publicerades i november meddelade Cisco Systems att deras resultat och intäkter var starkare än vad analytiker hade förväntat sig under räkenskapsårets första kvartal. Företaget gav också en stark prognos för framtiden.

Ciscos aktier stängde efter en uppgång med mer än 2% på fredag. Nätverksjätten avslutade fjolåret med att ha sjunkit med cirka 8% på aktiemarknaden. I skrivande stund värderas företaget till 140,36 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 18,29.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust