USD/SGD möter motstånd vid 1,33 efter stark data från Singapore

Författad av: Crispus Nyaga
januari 27, 2021
  • USD/SGD föll igår efter starka ekonomiska uppgifter från Singapore.
  • Singapores industriproduktion ökade med 14,3% i december.
  • Priset föll också inför Federal Reserves räntebeslut.

USD/SGD-priset föll igår efter relativt starka ekonomiska uppgifter från Singapore. Det handlas till 1,3256, vilket är något lägre än gårdagens högstanivå på 1,3300.

USD/SGD
USD/SGD

Singapores starka ekonomiska siffror

Singapore har publicerat relativt starka ekonomiska siffror de senaste veckorna. I förrgår visade uppgifter från landet att konsumentpriserna steg från -0,1% i november till 0,0% i december. Det var bättre än den genomsnittliga prognosen på -0,1%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Och igår visade uppgifter från statistikbyrån att industriproduktionen ökade med 2,4% i december. Även om detta var lägre än novemberökningen på 7,5%, var det bättre än medianuppskattningen på -0,6%. Totalt ökade produktionen med 14,3% jämfört med motsvarande period 2019.

Resultatet berodde främst på den starka tillverkningssektorn och elektroniken. Den farmaceutiska faktorn släpar däremot efter. Dessa siffror innebär att ekonomin fortsatte sin expansion under fjärde kvartalet. I en anteckning sa analytiker vid ING att:

”Att upprätthålla denna prestation 2021 är beroende av pandemins avtagande och en fortsatt positiv halvledarcykel. Vi förväntar oss inte mycket vad gäller politiskt stöd.”

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Feds beslut väntar

Senare denna vecka kommer USD/SGD att reagera på uppgifter om Singapores Q4-arbetslöshet och bankutlåningsdata.

Från amerikanskt håll kommer paret också att reagera på Federal Reserves räntebeslut som väntas ikväll. Ekonomer tror att Fed inte kommer att justera sin räntepolicy den här gången. Istället kommer mötet bara att sätta tonen för framtida åtgärder.

Vidare kommer valutainvesterare att reagera på den amerikanska BNP-informationen som kommer att publiceras på torsdagen. Analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att ekonomin expanderade under fjärde kvartalet, hjälpt av robusta konsumentutgifter. På fredag kommer USD/SGD att reagera på de viktiga hushållsutgifterna och inkomstdatan.

USD/SGD tekniska utsikter

USD/SGD
USD/SGD teknisk graf

På 4-timmarsdiagrammet ser vi att USD/SGD-priset har hittat ett starkt motstånd vid 1,3300-nivån. Paret är också i konsolideringsläge, vilket framgår av det 25-dagars exponentiella glidande medelvärdet, Relative Strength Index (RSI) och MACD.

Därför, precis som analytikerna vid UOB, misstänker jag att paret kommer att ligga kvar mellan stödet vid 1,3160 och motståndet vid 1,3320.