Boeing rapporterar 6,15 miljarder pund i nettoförlust under Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 28, 2021
  • Boeing rapporterar 6,15 miljarder pund i nettoförlust under räkenskapsårets fjärde kvartal.
  • Flygintillverkarens intäkter föll med 15% på årsbasis.
  • Boeings aktier sjönk med 3,5% under onsdagens förhandel.

Boeing Company (NYSE: BA) meddelade på onsdagen att dess förlust under det finansiella fjärde kvartalet var betydligt större än förväntat. Deras intäkter under fjärde kvartalet minskade dock med mindre än vad analytikerna hade förväntat sig.

Boeings aktier sjönk med cirka 3,5% under onsdagens förhandel. De handlas nu till 142,16 pund per aktie efter att ha återhämtat sig kraftigt från fjolårets lägsta värde på 69,26 pund per aktie i mars 2020. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I skrivande stund har den amerikanska multinationella flygplanstillverkaren ett marknadsvärde på 83,11 miljarder pund.

Boeings finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Boeing sa att dess nettoförlust under fjärde kvartalet landade på 6,15 miljarder pund, vilket motsvarar 10,68 pund per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året begränsades nettoförlusten till mycket lägre 740 miljoner pund eller 1,30 pund per aktie. För det föregående kvartalet (Q3) rapporterade det NYSE-noterade företaget 358,59 miljoner pund i nettoförlust.

Justerat för engångsposter förlorade det amerikanska multinationella företaget 11,12 pund per aktie. Intäktsmässigt rapporterade Boeing 11,15 miljarder pund under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en nedgång på 15% på årsbasis. I samarbete med Sikorsky presenterade Boeing Defiant X för den amerikanska arméns FLRAA-program (Future Long Range Assault Aircraft) tidigare i veckan.

Enligt FactSet hade experter förväntat sig att företaget skulle se en lägre omsättning på 10,98 miljarder pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för förlust per aktie var 1,20 pund. Boeings ekonomiska resultat kommer bara dagar efter att de avslöjat planer på att övergå till 100% hållbart bränsle för alla dess flygplan innan år 2030.

Andra framstående siffror i Boeings resultatrapport

Andra framstående siffror i Boeings resultatrapport på onsdagen inkluderar 3,45 miljarder pund i kommersiella flygintäkter, vilket var 37% lägre än förra året. FactSet-konsensus för intäkterna från detta segment uppgick till högre 3,55 miljarder pund.

Det Chicago-baserade företaget sa att de genererade 4,94 miljarder pund i intäkter från sitt försvars-, rymd- och säkerhetssegment, vilket var en årlig ökning med 14%. Analytikerna hade förväntat sig en lägre omsättning på 4,66 miljarder pund från denna enhet under fjärde kvartalet.

Slutligen såg intäkterna från globala tjänster, enligt världens näst största flygplanstillverkare, en minskning med 20% på årsbasis till 2,72 miljarder pund, jämfört med förväntade 2,71 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust