Ska jag investera i Inovio Pharmaceuticals-aktier i februari?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 3, 2021
  • Inovio Pharmaceuticals-aktier är ett riskabelt investeringsalternativ.
  • BlackRock ökade sitt innehav av aktier i Inovio Pharmaceuticals.
  • Inovio Pharmaceuticals har tecknat ett avtal med Advaccine Biopharmaceuticals.

På bara några veckor steg aktierna i Inovio Pharmaceuticals (NASDAQ: INO) från 8,8 till 19 dollar och det aktuella priset ligger runt 15 dollar. Inovio Pharmaceuticals har tecknat ett nytt avtal med Advaccine Biopharmaceuticals, och en annan positiv nyhet är att BlackRock ökade sitt innehav i detta företag.

Grundläggande analys: BlackRock ökade sitt innehav i Inovio Pharmaceuticals

Inovio Pharmaceuticals är ett amerikanskt bioteknikföretag som fokuserar på att upptäcka, utveckla och kommersialisera syntetiska DNA-produkter för behandling av cancer och infektionssjukdomar. Inovio Pharmaceuticals aktier går starkt med stöd av nyheten att BlackRock ökade sitt innehav i företaget.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt en rapport äger BlackRock nu mer än 14 miljoner aktier i Inovio Pharmaceuticals. Detta kan indikera att priset kan öka ytterligare om BlackRock fortsätter att köpa aktier i företaget.

Inovio Pharmaceuticals har tecknat ett avtal med Advaccine Biopharmaceuticals om ensamrätt att utveckla, tillverka och kommersialisera covid-19-DNA-vaccinet INO-4800 i Kina. Detta är positiva nyheter för aktieägarna, och enligt avtalet kommer Inovio att motta en betalning på 108 miljoner dollar såväl som en royalty av den årliga nettoomsättningen.

”INOVIOs partnerskap med Advaccine gör det möjligt för oss att dra nytta av deras djupa expertis, kapacitet och nätverk i hela regionen – vilket gör det möjligt att snabbt producera och, om och när det godkänns, distribuera vår vaccinkandidat till fler människor i hela Kina. Vi är tacksamma att Advaccine går med i vår globala tillverkningskoalition som en dedikerad resurs för Kina och ser fram emot vårt fortsatta partnerskap i kampen mot covid-19,” sa Dr. J. Joseph Kim, VD och koncernchef för INOVIO.

Förra månaden meddelade företaget att de skulle genomföra ett aktieerbjudande på 17,7 miljoner aktier till 8,50 dollar per aktie, för att samla in cirka 150,5 miljoner dollar. Slutdatument var den 25 januari. Priset var mycket lägre än den aktuella aktiekursen, och många analytiker menar att en rimlig värdering av aktiekursen ligger runt 14 till 15 dollar.

Min åsikt är att Inovio Pharmaceuticals-aktier är ett riskabelt investeringsalternativ – företaget går fortfarande med förlust och har en relativt stor skuld.

Teknisk analys: Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 15 och 12 dollar, samtidigt som 18 och 20 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 18 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier i Inovio, och nästa mål kan då ligga runt 20 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 12 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Inovio Pharmaceuticals har tecknat ett avtal med Advaccine Biopharmaceuticals, och en annan positiv nyhet är att BlackRock ökade sitt innehav i detta företag. Det finns några uppenbara risker vad gäller att investera i aktier i Inovio Pharmaceuticals, och det finns många bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu. Om priset sjunker under stödnivån vid 12 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden vänder.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust