Ska jag investera i Sundial Growers-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 3, 2021
  • Aktierna i Sundial Growers har exploderat uppåt i januari.
  • Intäkterna för tredje kvartalet 2020 har minskat med 36%
  • Den aktuella aktiekursen representerar inte ett bra värde för långsiktiga investerare.

Sundial Growers (NASDAQ: SNDL) har stigit med mer än 150% sedan början av januari och det nuvarande priset ligger runt 1,04 dollar. Den aktuella aktiekursen representerar inte ett bra värde för långsiktiga investerare, men aktierna kan öka ytterligare i värde på den pågående tjurmarknaden.

Grundläggande analys: Intäkterna för tredje kvartalet 2020 minskade med 36%

Sundial Growers ägnar sig åt produktion, distribution och försäljning av cannabisprodukter. Företaget bildades 2006 och har sitt huvudkontor i Calgary, Kanada. Sundial Growers aktier har exploderat uppåt i januari, men om du väljer att köpa aktier bör du använda en ”stop-loss”-order eftersom risken är mycket hög.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det finns ingen riktigt rimlig förklaring till kursökningen annat än att communityn från WallStreetBets-forumet påverkat prisutvecklingen. Sundial Growers expanderar till nya kanadensiska marknader med nya produkter, men företagets grunder är fortfarande svaga.

Företaget rapporterade att cannabisintäkterna för tredje kvartalet 2020 minskade med 36% jämfört med andra kvartalet.

”Även om våra intäkter under tredje kvartalet minskade är vi nöjda med den påvisade förbättringen av verksamhetsdisciplin, framgångsrika kostnadsoptimeringsinitiativ och en väsentlig minskning av vår skuld. Vi stod inför vissa utmaningar med våra odlingsprocesser det senaste kvartalet, men den modulära karaktären av vår inomhusanläggning gjorde det möjligt för Sundial att snabbt anpassa sig till hastigt föränderliga marknadsförhållanden och konsumenternas preferenser på dagens kanadensiska cannabismarknad,” sa Zach George, VD för Sundial.

Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 170 miljoner dollar och börsvärde på 1,3 miljarder dollar så ser vi att denna aktie är en högriskinvestering. Bokfört värde per aktie är endast 0,26 dollar.

Teknisk analys: Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Sundial Growers-aktien försvagades med mer än 15% igår efter prissättningen av företagets registrerade erbjudande om 60,5 miljoner serie A-enheter och 14 miljoner serie B-enheter. Varje serieenhet kommer att säljas till 1,00 dollar, och erbjudandet planeras avslutas torsdagen den 4 februari.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 1 och 0,80 dollar, samtidigt som 1,20, 1,40 och 1,50 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 1,20 dollar kan nästa mål ligga runt 1,40 dollar, men om priset sjunker under 0,80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och troligtvis ett tecken på att trenden vänder.

Sammanfattning

Sundoal Growers kunde öka sina intäkter framöver, men med ett börsvärde på 1,3 miljarder dollar är aktierna i detta företag fortfarande dyra. Företaget verkar endast i Kanada eftersom USA inte har legaliserat cannabis nationellt. Sundial Growers aktier steg från 0,54 till över 1,22 dollar förra månaden, och det aktuella priset ligger runt 1,04 dollar. Sundial Growers aktier kan stiga ytterligare, men ”risk/reward”-förhållandet är inte bra för långsiktiga investerare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust