Societe Generale stiger efter överraskande starkt Q4-resultat

Författad av: Stanko Iliev
februari 16, 2021
  • Societe Generale rapporterade en nettovinst på 569 miljoner dollar under fjärde kvartalet
  • VD Frederic Oudea sa att början av året har varit mycket lovande.
  • Societe Generale rapporterade att de kommer att köpa cirka 570 miljoner dollar i aktier under Q4 2021

Societe Generales aktier har stigit från 12,8 till över 21 dollar sedan början av oktober, och för tillfället tyder allt på att priset kan stiga ytterligare. Societe Generale rapporterade bättre Q4-resultat än väntat och banken meddelade att de kommer att köpa cirka 570 miljoner dollar i aktier under fjärde kvartalet 2021.

Grundläggande analys: Societe Generale rapporterade bättre Q4-resultat än väntat

Societe Generale är en av Frankrikes största banker och ses främst som en företags- och investeringsbank, även om Societe Generale har en viktig bankverksamhet för privata kunder i Ryssland, Nordafrika och Europa. Aktierna i denna bank erbjuder ett bra alternativ för långsiktiga investerare, och de flesta finansanalytiker förväntar sig att priset ska stiga under de kommande månaderna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Societe Generale rapporterade sina Q4-resultat förra veckan. De bokförde en nettovinst på 569 miljoner dollar och slog därmed analytikernas förväntningar. Analytiker förväntade sig ett nettoresultat på 304 miljoner dollar men Societe Generale visade en ”betydande förbättring” i verksamheten under fjärde kvartalet 2020.

”Resultatet för fjärde kvartalet ger ytterligare bekräftelse på återhämtningen i våra verksamheter som observerades under tredje kvartalet efter en början av året som präglades av effekterna av covid-krisen. Den goda nyheten är att vi har stabiliserat intäkterna för kapitalmarknadsaktiviteterna till en miljard (euro), och den andra kärnpunkten är kvaliteten på kreditportföljen, som inte har försämrats,” sa koncernchefen Frédéric Oudéa.

Trots detta avslutade banken räkenskapsåret 2020 med en nettoförlust på 315 miljoner dollar medan de totala intäkterna minskade med 4%.

Oudéa uppgav att början av året varit mycket lovande och han förväntar sig en ytterligare normalisering av intäkterna. Ökade vaccinationer kommer att hjälpa ekonomin att återhämta sig, och denna bank kan förbättra sin position ytterligare.

Societe Generale rapporterade att de kommer att köpa cirka 570 miljoner dollar i aktier under fjärde kvartalet 2021 och kommer att betala en kontant utdelning på 0,67 dollar i maj.

Teknisk analys: Tjurarna behåller kontrollen över prisutvecklingen

Societe Generales aktier har stor potential att fortsätta stiga om den ekonomiska aktiviteten återhämtar sig som förväntat de närmaste åren.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 20 och 18 dollar, samtidigt som 24 och 26 dollar representerar viktiga motståndsnivåer. Om priset stiger över motståndet vid 24 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier, och nästa kursmål kan då ligga runt 26 dollar.

Om priset faller under den kommande perioden kan ett pris i intervallet mellan 15 och 17 dollar vara ett mycket bra tillfälle att investera i Societe Generale-aktier.

Sammanfattning

Societe Generale rapporterade bättre Q4-resultat än väntat och banken meddelade att de kommer att betala ut en kontant utdelning på 0,67 dollar. Aktierna i denna bank erbjuder ett bra alternativ för långsiktiga investerare, och om priset stiger över motståndet vid 24 dollar kan nästa mål ligga runt 26 dollar.