Cadence Design Systems slog analytikernas Q4-prognoser för resultat och intäkter

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Cadence Design Systems slog analytikernas prognoser för resultat och intäkter under fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska multinationella företaget rapporterar 1,91 miljarder pund i intäkter för hela budgetåret.
  • Mjukvaruföretaget förväntar sig upp till 519,15 miljoner pund i intäkter under första kvartalet.

Cadence Design Systems Inc. (NASDAQ: CDNS) publicerade sin resultatrapport för fjärde kvartalet igår och överraskade med bättre resultat än vad analytiker hade förväntat sig.

Cadence Design Systems aktier steg med nära 6% under gårdagens efterhandel. Aktien handlas nu till 100,63 pund efter att ha återhämtat sig från fjolårets lägsta värde på 38,83 per aktie i mars 2020.

Cadence Designs finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cadence sa att de tjänade 59,03 pence per aktie på justerad basis under fjärde kvartalet, jämfört med lägre 38,40 pence per aktie under det jämförbara kvartalet förra året. Det amerikanska företaget värderade sina intäkter under fjärde kvartalet till 540,49 miljoner pund, jämfört med föregående års 426,41 miljoner pund.

Som jämförelse hade experter förutspått att företaget skulle rapportera 520,57 miljoner pund i försäljning under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till lägre 52,63 pence per aktie. Under det föregående kvartalet (Q3) rapporterade Cadence 124,78 miljoner pund i vinst.

För hela räkenskapsåret rapporterade Cadence 1,91 miljarder pund i intäkter, vilket var en ökning från 1,66 miljarder pund 2019. Det amerikanska multinationella bolaget redovisade 420,30 miljoner pund i nettoresultat 2020, vilket motsvarar 1,50 pund per aktie. Under föregående räkenskapsår låg deras nettoresultat på mycket högre 703,34 miljoner pund, eller 2,51 pund per aktie.

Rörelsemarginalen uppgick till 24% under fjärde kvartalet såväl som 2020 som helhet. För det första kvartalet förutspår Cadence att deras totala intäkter landar på mellan 504,93 miljoner och 519,15 miljoner pund. De förväntar sig icke-GAAP nettoresultat per aktie (utspätt) på upp till 54,05 pence under första kvartalet.

Senior vice president John Walls kommentarer

Senior vice president, John Wall, kommenterade den ekonomiska rapporten igår och sa:

”Många unika faktorer bidrog till Cadences solida 2020-resultat med 15% intäktsökning, 25% icke-GAAP-rörelsemarginal och över 640,05 miljoner dollar i operativt kassaflöde. Jag är glad att vi kan följa upp 2020 med starka utsikter för 2021.”

I separata nyheter från USA rekommenderade Boeing flygbolag att sluta använda vissa 777-flygplan i söndags.

Cadence gick starkt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på knappt 100%. I skrivande stund har det San Jose-baserade företaget ett börsvärde på 26,41 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 34,58.