USD/CAD bildar hausse flagga efter blandade kanadensiska BNP-uppgifter

Författad av: Crispus Nyaga
mars 2, 2021
  • USD/CAD har bildat en hausseartad flagga på timdiagrammet.
  • Detta är en reaktion på de blandade BNP-uppgifterna från Kanada.
  • Paret reagerar också på utvecklingen på två ländernas obligationsmarknader.

USD/CAD vacklar när marknaden fortsätter att fokusera på den amerikanska obligationsmarknaden, råoljepriset och de senaste kanadensiska BNP-uppgifterna. Det handlas till 1,2657, vilket är 0,70% under gårdagens topp på 1,2747.

USD/CAD
USD/CAD

Obligationsmarknaden i fokus

USD/USD-priset reagerar på den senaste tidens utveckling för obligationsräntorna i de två länderna. De senaste veckorna har de amerikanska statsobligationerna stigit och riktmärket för de 10-åriga statsräntorna steg till den högsta nivån sedan ifjol.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I Kanada steg den 10-åriga statsobligationsräntan till 1,50%, vilket var den högsta nivån sedan januari förra året. Denna utveckling beror främst på de miljarder dollar som den kanadensiska regeringen har skjutit till för att hantera pandemin.

Därtill är USA Kanadas största handelspartner. Därför har stimulansen på 4 biljoner dollar som USA har betalat ut haft en positiv inverkan på den kanadensiska ekonomin. Nu är USA redan i färd med att godkänna ytterligare ett gigantiskt stödpaket på 1,9 biljoner dollar, vilket också kan få en positiv inverkan på den kanadensiska ekonomin.

USD/CAD stiger också när priset på råolja kämpar. Priset på Brent har sjunkit med mer än 5% idag och handlas något över 60 dollar. West Texas Intermediate (WTI) har sjunkit under 60 dollar inför det viktiga möte som OPEC+ har inplanerat. Oljepriserna är viktiga för USD/CAD eftersom Kanada är den fjärde största oljeexportören i världen.

Paret reagerar också på de senaste kanadensiska BNP-uppgifterna. Enligt landets statistikbyrå expanderade ekonomin med 0,1% i december efter att ha vuxit med 0,8% föregående månad. Under kvartalet expanderade ekonomin med 2,3%, vilket ledde till en minskning på årsbasis med 9,6%. Byrån förklarade resultatet med högre oljepriser och ökade konsumtionsutgifter.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

USD/CAD tekniska utsikter

USD/CAD
USD/CAD teknisk graf

Timdiagrammet visar att USD/CAD har varit under press på senare tid. Det har sjunkit från den här veckans högsta nivå på 1,2745 till dagens lägsta punkt på 1,2640. På timdiagrammet har det sjunkit till några punkter under de 25- och 15-periodens glidande medelvärdena. Därtill verkar paret ha bildat ett hausseartat flaggmönster som visas i blått. Därför kan paret slutligen bryta ut högre inom kort.