Vrooms intäkter steg med 14,1% under fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
mars 4, 2021
  • Vrooms intäkter steg med 14,1% under det fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska företaget rapporterar 43,46 miljoner pund i förlust under fjärde kvartalet.
  • Vroom förutspår upp till 48,69 pence per aktie i nettoförlust under 2021.

Vroom Inc. (NASDAQ: VRM) meddelade på onsdagen att den justerade förlusten under fjärde kvartalet var större än förväntat. Företaget förklarade den svaga prestationen med att covid-19-pandemin stört verksamheten.

Vrooms aktier rasade med mer än 10% under eftermiddagshandeln på onsdag. Aktien handlas nu till 27,44 pund per aktie, jämfört med 28,62 pund per aktie i början av 2021. Här är allt du behöver veta om att investera på aktiemarknaden online.

Vrooms resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vroom sa att dess förlust uppgick till 43,46 miljoner pund under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 32,93 pence per aktie. Under samma kvartal förra året bokförde de en lägre förlust på 30,57 miljoner pund. Justerat för engångsposter förlorade det amerikanska företaget 31,50 pence per aktie under fjärde kvartalet.

Vroom rapporterade att de genererade 290,54 miljoner pund i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en ökning med 14,1% på årsbasis. Vrooms finansiella rapport kom en dag efter att AutoZone publicerade sin kvartalsrapport.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle registrera 287,25 miljoner pund i försäljning under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerad förlust per aktie uppgick till 26,49 pence. VD Paul Hennessy sa på onsdagen:

”I enlighet med vårt obevekliga fokus på datavetenskap tillkännagav vi förvärvet av CarStory, ett ledande företag inom AI-driven analys och digitala tjänster för fordonsindustrin, som slutfördes i januari 2021. Eftersom marknaden för begagnade fordon fortsätter att omfatta e-handelsmodellen, kommer vi att fortsätta genomföra vår plan och investera i att skala vår verksamhet och förbättra vår kundupplevelse när vi förändrar marknaden för köp och försäljning av begagnade fordon.”

Vrooms prognos för budgetåret 2021

För räkenskapsåret 2021 förutsäger Vroom nu att nettoförlusten per aktie kommer att landa i intervallet 43,67 till 48,69 pence per aktie.

Andra framstående siffror i Vrooms intäktsrapport på onsdag inkluderade 655,47 miljoner pund i helårsintäkter för e-handeln under 2020 – en 56% årlig tillväxt. Bruttoresultatet för e-handel 2020 uppgick till 43,60 miljoner pund, eller 89% högre än föregående år.

Vroom debuterade på Nasdaq-börsen med ett pris per aktie på 30,81 pund i juni 2020 men stängde året till något lägre 29,33 pund per aktie. I skrivande stund har företaget ett börsvärde på 4,10 miljarder pund.