Disney kvar på en tjurmarknad tack vare stabilt Q1-resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 8, 2021
  • Disneys aktier fortsätter att handlas nära rekordnivåerna.
  • Disney rapporterade bättre resultat än väntat under första kvartalet.
  • Om priset sjunker under 160 dollar skulle det vara en sälsignal och nästa mål kan då ligga runt 140 dollar.

Aktierna i Disney (NYSE: DIS) fortsätter att handlas nära rekordnivåerna, men risk/reward-förhållandet är inte bra för långsiktiga investerare.

Grundläggande analys: Disneys verksamhet kommer att påverkas av pandemin de närmaste månaderna

Walt Disney Company är ett amerikanskt diversifierat multinationellt massmedia- och underhållningskonglomerat som handlas på New York Stock Exchange (NYSE) under symbolen DIS. Disney rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet i februari, och aktierna i detta företag har haft en stigande trend i flera månader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade minskat med 22,1% på årsbasis till 16,25 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,02 dollar. Resultatet för första kvartalet överträffade vinstprognoserna, och intäkterna minskade inte lika mycket som förväntat.

Intäkterna från segmentet Disney Media and Entertainment Distribution sjönk med 5% till 12,66 miljarder dollar, men Disney Parks, upplevelser och produkter minskade med mer än 50%. Företaget genomförde en omorganisation som visade att de begränsade nedgångarna inom mediasegmentet bidrog till att mildra en enorm nedgång för parker/produktbranschen.

”Vi är övertygade om att med vår robusta pipeline av exceptionellt högkvalitativt innehåll och den kommande lanseringen av vårt nya Star-märkta internationella allmänna underhållningserbjudande är vi väl positionerade för att uppnå ännu större framgång framöver,” sa VD Bob Chapek.

Disneys VD Bob Chapek sa också att han förväntar sig att efterfrågan kommer att återhämta sig för parker/produkter, men återhämtningen kommer att hänga på gästernas vilja att resa. Disneys verksamhet kommer att påverkas av pandemin de närmaste månaderna, och det är värt att nämna att företaget kommer att stänga minst 20% av sina butiker i Nordamerika när de flyttar fokus till e-handel.

Walt Disneys storlek kommer alltid att locka potentiella investerare, men aktiens aktuella pris speglar ändå inte företagets grundläggande förutsättningar.

Teknisk analys: Tjurmarknaden förblir intakt

Disneys aktier handlas nära rekordnivåerna, och det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset faller under stödnivån vid 160 dollar. Tekniskt sett skulle Disneys aktier kunna avancera ytterligare, men ”risk/reward”-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 180 och 160 dollar, samtidigt som 200 och 220 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 200 dollar skulle det vara en signal att köpa Disney-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 210 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 160 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal, och nästa mål kan då ligga runt 140 dollar.

Sammanfattning

Disney rapporterade bättre resultat än väntat för första kvartalet i februari, och aktierna i detta företag har haft en uppåtgående trend i flera månader. Tekniskt sett skulle Disney-aktier kunna stiga ytterligare, men risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust