USD/CAD-parets volatilitet stiger inför BOC:s räntebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on mar 8, 2021
  • USD/CAD-paret har varit relativt volatilt inför BOC:s räntebeslut.
  • Banken förväntas lämna räntorna oförändrade på onsdag.
  • Kanada publicerar de senaste sysselsättningsuppgifterna på fredag.

USD/CAD-paret vacklade idag när marknaden reagerade på prisutvecklingen på råoljemarknaden och den amerikanska obligationsmarknaden. Efter att ha sjunkit till 1,2617 steg paret igen med 0,55% till 1,2690.

USD/CAD
USD/CAD prisutveckling

Bank of Canadas räntebeslut på onsdag

USD/CAD sjönk kraftigt i början av handeln efter att råoljepriset steg. Brent, det globala riktmärket, steg till 71 dollar för första gången på mer än 12 månader. West Texas Intermediate (WT) steg till 68 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Oljepriserna steg när investerare reagerade på Houthi-rebellernas missilattack mot en saudiarabisk råoljeanläggning. Under eftermiddagssessionen sjönk dock priset igen efter att skadorna orsakade av attacken hade utvärderats. Saudiarabien sa att missilerna sköts ned och att skadan var minimal.

Vidare steg oljepriset på grund av det massiva stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar som väntas och förra veckans avtal mellan OPEC och dess allierade för att pausa utbudsökningarna. USD/CAD tenderar att reagera på oljeprisernas utveckling eftersom Kanada är den fjärde största oljeexportören i världen.

USD/CAD vacklar också på grund av stimulansen och ökningen av de amerikanska statsräntorna. De korta, långa och medellånga statsobligationerna steg kraftigt när investerare började förvänta sig en snabbare ekonomisk återhämtning och eventuella åtstramningar från Federal Reserve.

USD/CAD kommer också att se betydande rörelser den här veckan efter Bank of Canadas (BOC) räntebeslut som väntas på onsdag. Ekonomer förväntar sig att banken håller sina monetära verktyg oförändrade eftersom ekonomin återhämtar sig.

På fredag kommer den kanadensiska statistikbyrån att publicera nya sysselsättningsuppgifter för februari. Ekonomer förväntar sig att att ekonomin tillförde 75 000 jobb i februari och att arbetslösheten sjönk till 9,2%.

USD/CAD teknisk prognos

USD/CAD
USD/CAD

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CAD-paret har varit relativt volatilt de senaste veckorna. Paret föll till 1,2570 den 4 mars och återhämtade sig sedan till 1,2738. Priset ligger mellan 50% och 61,8% Fibonacci retracement-nivåerna.

Det ligger också några punkter över 25-och 15-periodernas exponentiella glidande medelvärden (EMA). Det genomsnittliga sanna intervallet (ATR) har höjts, vilket är ett tecken på volatilitet. Därför blir nyckelnivåerna att titta på 1.2570 och 1.2735.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust