General Mills rapporterar sina Q3-resultat senare idag. Här är nästa mål för köpare

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 24, 2021
  • General Mills kommer att rapportera sina Q3-resultat innan New York-börsen öppnar idag.
  • Resultatet för Q3 2021 bör vara bättre än föregående år.
  • Om priset stiger över motståndet vid 65 dollar kan nästa mål ligga runt 68 eller till och med 70 dollar.

Aktierna i General Mills (NYSE: GIS) fortsätter att handla över stödnivån vid 60 dollar inför företagets resultatrapport för tredje kvartalet. Företaget kommer att publicera sina Q3-resultat idag innan New York-börsen öppnar.

Grundläggande analys: General Mills kommer att rapportera resultatet för tredje idag

General Mills, Inc., är en amerikansk multinationell tillverkare och marknadsförare av märkesvaror, som bl.a. Gold Medal-mjöl, Annie’s Homegrown, Betty Crocker, Yoplait, Colombo och många fler.. General Mills kommer att rapportera sitt resultat för tredje kvartalet i idag och enligt analytiker bör resultatet för Q3 2021 bli bättre än föregående års.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

General Mills har tjänat på att allt fler måltider äts hemma under pandemin, och konsensus för intäkterna ligger på 4,46 miljarder dollar (+6,7% på årsbasis). EPS-uppskattningen ligger runt 0,84 dollar (+9,1% på årsbasis), men det är värt att nämna att General Mills har överträffat EPS-prognoserna under samtliga kvartal de senaste två åren.

Företaget ökade sina intäkter 2020 till 17,62 miljarder dollar från 16,86 miljarder dollar 2019, och tillväxtprojekten kommer att säkerställa att siffrorna fortsätter att stiga i framtiden. Om vi jämför företagets EBITDA på 3,7 miljarder dollar och börsvärdet på 36,7 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är övervärderat och att den fortfarande har utrymme att växa.

Credit Suisse och Wells Fargo har också en optimistisk syn på General Mills eftersom de fortsätter att öka vinsten och marknadsandelarna inom många områden. Styrelsen uppgav under Consumer Analyst Group i New York (CAGNY) 2021-konferensen att covid-19-pandemin kommer att fortsätta att leda till ökad konsumentefterfrågan på mat hemma.

Ändå hoppas de att konsumenterna kommer att behålla sina vanor även efter pandemin. Detta företag kommer att fortsätta växa med positiva konsumentpreferenser, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas kan aktiekursen sjunka till mycket lägre nivåer.

Teknisk analys: 65 dollar representerar den första motståndsnivån

General Mills aktier har handlats i stort sett oförändrat sedan årsskiftet och sett till den aktuella aktiekursen värderas detta företag rimligt enligt min mening.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 60 och 55 dollar, samtidigt som 65 och 70 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 65 dollar skulle det vara en signal att investera i aktierna och nästa mål kan då ligga runt 68 eller till och med 70 dollar.

Ett lyft över 70 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för General Mills aktier, men om priset sjunker under 55 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

General Mills kommer att rapportera sitt resultat för tredje kvartalet idag, och enligt analytiker bör resultatet för Q3 2021 bli bättre än föregående års. Företagets verksamhet fortsätter att fungera bra, men General Mills aktier har handlats i stort sett oförändrat sedan årsskiftet. Om priset stiger över motståndet vid 65 dollar kan nästa mål ligga runt 68 dollar, men om priset sjunker under 55 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust