MSG Entertainment förvärvar MSG Networks för 668 miljoner pund

Författad av: Wajeeh Khan
mars 27, 2021
  • MSG Entertainment förvärvar MSG Networks Inc. för 668 miljoner pund.
  • Affären är skattefri för såväl företagen som deras aktieägare.
  • Aktieägarna får 0,172 aktier i MSG Entertainment per aktie i MSG Networks.

Madison Square Garden Entertainment Corp. (NYSE: MSGE) meddelade igår att de kommer att förvärva MSG Networks Inc (NYSE: MSGN). De två företagen har tecknat ett aktieavtal som värderar sportmedieföretaget till ungefär 668 miljoner pund.

MSG Networks aktier föll med drygt 0,5% under gårdagens förhandel och sedan med ytterligare 0,5% under dagen. Aktierna byter nu händer för 11,68 pund per aktie efter att ha återhämtat sig från fjolårets lägsta värde på 6,59 pund per aktie under den första veckan i april, när den pågående covid-19-pandemin skapade kaos på de globala finansmarknaderna.

Affären är skattefri för både företagen och deras aktieägare

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För MSG Networks aktieägare innebär affären att varje aktie i MSG Networks ersätts med 0,172 aktier i MSG Entertainment. Det värderar det New York-baserade företagets aktie till 11,72 pund per aktie, vilket motsvarar en rabatt på 7,0% på det pris som MSG Networks stängde den ordinarie handeln till i torsdags.

För båda företagen och deras aktieägare är affären sannolikt skattefri och kommer att etablera ett ledande företag inom media- och underhållningssektorn. Nyheten kom en dag efter det amerikanska finansföretaget Robinhood avslöjade att de planerar att ytterligare minska Wall Streets grepp om nya listningar.

MSG Entertainments VD kommenterar förvärvet

President Andrew Lustgarten på MSG Entertainment kommenterade förvärvet igår och sa:

”MSG Entertainment genomför aktivt en plan som är utformad för att växa företaget utöver dess etablerade samling av tillgångar till en som är banbrytande för nästa generations underhållning. Vi har alltid trott på värdet av live-sport och ser fram emot att välkomna MSG Networks igen som en del av en transaktion som vi är övertygade om skulle öka vår ekonomiska flexibilitet och öppna för fortsatt tillväxt och värdeskapande.”

MSG Entertainment öppnade handeln till 133,52 pund per aktie igår och handlas för närvarande till lägre 128,44 pund per aktie. Som jämförelse inleddes året på 129,93 pund per aktie. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

I skrivande stund har det amerikanska företaget ett börsvärde på 3,20 miljarder pund.