FactSet rapporterar lägre Q2-resultat och -intäkter än väntat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on mar 31, 2021
  • FactSet rapporterar lägre resultat och intäkter än väntat under andra kvartalet.
  • Finansdataföretaget förväntar sig upp till 1,16 miljarder pund i intäkter i år.
  • FactSet utökar sig program för aktieåterköp med 149,79 miljoner pund.

FactSet Research Systems Inc. (NYSE: FDS) publicerade sin resultatrapport för det andra kvartalet igår och levde inte upp till marknadens förväntningar på resultat och intäkter.

FactSets aktier föll med strax under 3% när marknaden öppnade igår och förlorade ytterligare 1% under dagen. Aktierna handlas nu till 227 pund per aktie. Som jämförelse inledde FactSet Research Systems året på 240,39 pund per aktie.

FactSets resultat för andra kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

FactSet meddelade att deras nettoresultat under andra kvartalet uppgick till 70,24 miljoner pund, vilket motsvarar 1,82 pund per aktie. Justerat för engångsposter tjänade mjukvaruföretaget 1,98 pund per aktie jämfört med föregående års Q2 på 1,85 pund per aktie.

Enligt det finansiella dataföretaget genererade de 284,90 miljoner pund i intäkter under kvartalet. Under motsvarande kvartal förra året begränsades intäkterna till lägre 268,89 miljoner pund. Under det föregående kvartalet i år (Q1) bokförde FactSet 290,47 miljoner pund i intäkter.

Som jämförelse hade experter förutsagt att företaget skulle registrera en högre intäkt på 285,19 miljoner pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till 1,99 pund. Den justerade rörelsemarginalen, enligt det NYSE-noterade företaget, steg till 32,6% under andra kvartalet, vilket var en ökning från 31,8% ifjol.

I separata nyheter från USA lanserade PayPal en kryptokassatjänst igår.

FactSets prognos för hela räkenskapsåret

För helåret räknar FactSet nu med att resultatet ska landa på mellan 7,82 och 8,11 pund per aktie. Det Norwalk-baserade företaget förväntar sig upp till 1,16 miljarder pund i intäkter i år. Styrelsen utökade bolagets program för aktieåterköp med 149,79 miljoner pund igår.

VD Phil Snow kommenterade den ekonomiska uppdateringen och sa:

”Jag är stolt över hur vi genomförde det här kvartalet, vilket resulterade i en solid första halva av vårt budgetår 2021. Under vårt andra kvartal såg vi ett antal viktiga vinster som validerade vår strategi för långsiktig tillväxt. Vårt fokus på digital transformation, innehållsexpansion och att vara en öppen plattform fortsätter att resonera med våra kunder när de navigerar i ett snabbt växande landskap.”

FactSet Research Systems utvecklades ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 20%. I skrivande stund värderas det amerikanska finans- och mjukvaruföretaget till 8,94 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 32,95.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust