Sagas förlust före skatt minskade till 61 miljoner pund under 2021

Författad av: Wajeeh Khan
april 8, 2021
  • Saga plc:s förlust före skatt minskade till 61 miljoner pund under skatteåret 2021.
  • Det brittiska företaget rapporterade 337,6 miljoner pund i intäkter.
  • Saga avstår från att betala ut en slutlig utdelning.

Saga plc (LON: SAGA) meddelade igår att deras förlust före skatt minskade betydligt under budgetåret 2021 tack vare lägre kostnader. Tillkännagivandet var särskilt spännande eftersom den pågående covid-19-krisen påverkat företagets intäkter kraftigt under det senaste året.

Sagas aktier, som du kan lära dig att köpa online här, steg med ungefär 3% under gårdagens förhandel och sedan med ytterligare 8% på öppen marknad. Aktierna handlas nu till 3,76 pund per aktie. Som jämförelse inledde Saga plc året till 2,30 pund per aktie.

Saga rapporterar 337,6 miljoner pund i intäkter

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Saga plc sade att dess resultat före skatt under året som avslutades den 31 januari uppgick till 61,2 miljoner pund. Det brittiska företaget bokförde en nedskrivning på 59,8 miljoner pund under första halvåret på grund av resebegränsningar. Föregående år hade Saga redovisat en betydligt högre förlust på 300,9 miljoner pund när kostnaden för nedskrivningar och försäljning var mycket högre.

Det Kent-baserade företaget meddelade att de genererade 337,6 miljoner pund i intäkter under räkenskapsåret 2021, vilket motsvarar en nedgång på över 50% jämfört med föregående års 797,3 miljoner pund. Vid slutet av räkenskapsåret i januari hade Saga plc 75 miljoner pund i kontanter och 100 miljoner pund i kreditfacilitet. Det börsnoterade företaget förnyade nyligen sina lånefaciliteter.

I separata nyheter från Storbritannien varnade Royal Dutch Shell för att deras intäkter sjönk med 145 miljoner pund i samband med stormen i Texas.

Saga avstår från att betala ut en slutlig utdelning

Saga avstod från att föreslå en slutlig utdelning för året eftersom de prioriterar att minska sina skuldnivåer. VD Euan Sutherland kommenterade den ekonomiska uppdateringen och sa:

”De framsteg vi har gjort är tydliga i den motståndskraftiga prestanda som vår försäkringsverksamhet levererar och i Cruise där våra höga nivåer av kundkvarhållande visar tydlig lojalitet mot vårt differentierade butikserbjudande. Det är uppenbart att det finns en betydande uppskattad efterfrågan bland våra kunder, varav de allra flesta nu har vaccinerats och är redo att njuta av friheten efter restriktionerna.”

Saga Abp presterade svagt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på mer än 60%. I skrivande stund värderas företaget till cirka 536 miljoner pund.