Uber avslöjar engångsstimulans på 182 miljoner pund för att locka tillbaka förare

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 8, 2021
  • Uber avslöjade en engångsstimulans på 182 miljoner pund för att locka förare.
  • Företaget kommer att göra utbetalningarna under de kommande månaderna.
  • Uber förutspår en positiv justerad EBITDA i slutet av det pågående året.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER) avslöjade en engångsstimulans till ett värde av 182 miljoner pund igår – ett drag som de förväntar sig kommer att locka såväl nya som tidigare förare. Tillkännagivandet från företaget kommer efter att fler länder börjat lansera sina vaccinationsprogram och lättat på sina covid-19-relaterade restriktioner.

Ubers aktier öppnade på 42,17 pund per aktie på aktiemarknaden igår och stängde den ordinarie sessionen lägre på 41,43 pund per aktie. Det NYSE-noterade företaget handlades till 41,57 pund per aktie under gårdagens efterhandel.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som jämförelse inledde Uber 2021 med ett betydligt lägre pris på 37,24 pund per aktie efter att ha återhämtat sig från 15,53 pund per aktie i mars 2020, när pandemins inverkan var som störst.

Betalningar kommer att göras under de kommande månaderna

Enligt Uber kommer betalningar att ske i form av flera olika sorters incitament under de kommande månaderna. Till exempel måste förare i Austin genomföra 115 resor för att få 801 pund. Förare i Phoenix, å andra sidan, måste göra 200 resor för att få 1 293 pund.

Det San Francisco-baserade företaget är övertygat om att efterfrågan så småningom kommer att öka över hela USA efter ett massivt slag från covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 31 miljoner människor i USA och orsakat över en halv miljon dödsfall.

I separata nyheter introducerade det tyska diagnostikföretaget Qiagen en ny produkt på onsdagen för att effektivt identifiera nya varianter av covid-19-viruset.

Uber vill bli lönsamt i slutet av året

Uber kommenterade att:

”Vi vill att förare ska dra nytta av högre inkomster nu eftersom det sannolikt är en tillfällig situation. I takt med att återhämtningen fortsätter förväntar vi oss att fler förare kommer ut på vägarna, vilket innebär att intäkterna över tid kommer att återgå till nivåerna före covid.”

Uber har tidigare satt som mål att bli lönsamt på EBITDA-basis (justerat) i slutet av det pågående året. Under fjärde kvartalet rapporterade det amerikanska teknikföretaget 2,29 miljarder pund i intäkter, vilket inte motsvarade analytikernas uppskattningar.

Uber Technologies Inc. presterade starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 65%. I skrivande stund har det San Francisco-baserade företaget ett marknadsvärde på cirka 77 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust