USD/CAD bildar dubbeltoppmönster inför Kanadas jobbdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on apr 8, 2021
  • USD/CAD-priset har bildat ett dubbeltoppmönster inför sysselsättningsuppgifterna från Kanada.
  • Analytiker förväntar sig att landets arbetslöshet sjönk till 8,0%.
  • På onsdag visade data från Ivey att Kanadas PMI steg i mars.

USD/CAD svävar nära sin högsta nivå på en vecka när valutahandlare reflekterar över Feds senaste mötesprotokoll, låga oljepriser och den starka kanadensiska jobbdatan. Det handlas till 1,2600, vilket är något under toppen den 30 mars på 1,2647.

USD/CAD
USD/CAD prisutveckling

Stark kanadensisk data

Ivey Institute publicerade relativt starka kanadensiska PMI-uppgifter igår. PMI ökade till 72,9 i mars, jämfört med 60 i februari. Detta var den högsta nivån sedan 2011 och är den bästa avläsningen bland jämförbara länder.

Canada PMI
Kanadas PMI-data

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna tillväxt skedde när alla delindex steg till följd av ökad efterfrågan. Delindexet för sysselsättning steg till 62,7 medan varulagret steg till 61,7. Leverantörsleveranser och prisindex steg till 39,6 respektive 75,1.

Generellt sett har den kanadensiska ekonomin klarat sig bra, inte minst tack vare de övergripande högre oljepriserna och den ökande efterfrågan från USA. Bara under första kvartalet erbjöd den amerikanska regeringen stimulans för mer än 2,8 biljoner dollar.

Kanada gynnades också av detta eftersom landet är en av USA:s största handelspartner. Faktum är att data från Statistics Canada visade att även om landets totala export sjönk i februari så steg den till USA.

Och även om oljepriserna har sjunkit den senaste tiden är de fortfarande betydligt högre än vid årsskiftet.

USD/CAD vacklar också efter att Federal Reserve publicerat de senaste protokollet från mötet i mars. Protokollet avslöjade att medlemmarna förbundit sig till en enkel penningpolitik trots att de amerikanska obligationsräntorna stiger och arbetslösheten sjunker. Detta har pressat dollarn lägre gentemot dess jämförbara valutor.

USD/CAD väntar nu på sysselsättningsuppgifterna för mars månad som kommer att publiceras i morgon. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att den kanadensiska arbetslösheten sjönk från 8,2% i februari till 8,0% i mars. De förväntar sig också att landet kommer att ha skapat fler än 100 000 jobb när ekonomin fortsätter att öppnas igen.

USD/CAD teknisk prognos

USD/CAD
USD/CAD teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CAD har haft en långsamt stigande trend den senaste tiden. Det närmar sig det viktiga motståndet vid 1,2647 och ligger något över 25-och 15-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). De två raderna i MACD har också flyttat sig över den neutrala linjen. Paret verkar bilda ett dubbelmönster som vanligtvis är ett baisseartat tecken. Därför finns det en möjlighet att paret kommer att falla ned till den stigande röda trendlinjen vid 1,2140.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust