Alcoas Q1-försäljning och resultat på högsta nivåerna sedan 2018

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 16, 2021
  • Alcoas Q1-försäljning och resultat steg till rekordnivåer sedan 2018.
  • Det amerikanska företaget meddelar att resultatet kommer att förbli robust i år.
  • Alcoas aktier ökade med ungefär 4% i värde under gårdagens efterhandel.

Alcoa Corp. (NYSE: AA) meddelade igår att deras försäljning och resultat steg under första kvartalet till de högsta nivåerna sedan 2018. Företaget överträffade Wall Streets prognoser under kvartalet och uttryckte förtroende för att resultatet kommer att visa motståndskraft under 2021 tack vare en stark efterfrågan på aluminium när den globala ekonomin återhämtar sig efter covid-19-krisen.

Alcoas aktier, som du kan lära dig att köpa online här, steg med ungefär 4% under gårdagens efterhandel. Akterna handlas nu till cirka 23,76 pund per aktie. Som jämförelse inleddes året på betydligt lägre 16,87 pund per aktie.

Alcoas resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Alcoa rapporterade 126,97 miljoner pund i resultat under första kvartalet, vilket motsvarar 67,47 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året tjänade de betydligt lägre 58,04 miljoner pund, eller 31,20 pence per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska industriföretaget 57,32 pence per aktie under första kvartalet jämfört med föregående års 16,69 pence i förlust per aktie under motsvarande kvartal. Alcoa genererade 2,08 miljarder pund i försäljning under det senaste kvartalet, jämfört med 1,73 miljarder pund förra året.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en försäljning på 1,91 miljarder pund under första kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till lägre 32,65 pence.

VD Roy Harvey kommenterade resultatrapporten igår och sa:

”Vi hade ett utmärkt första kvartal med vårt bästa kvartalsresultat sedan rekordåret 2018. Vi utmärkte oss från toppraden till bottenlinjen, kontrollerade produktionskostnaderna och drog fördel av förbättrad efterfrågan och starkare priser på aluminiumoxid och aluminium.”

I separata nyheter från USA köpte ARK idag 79,81 miljoner pund i Coinbase-aktier.

Alcoas prognos för hela räkenskapsåret

Alcoa förutsäger nu upp till 14,1 miljoner ton i totala aluminiumoxidleveranser i år. Totala årliga leveranser av bauxit och aluminium förväntas uppgå till 50 miljoner torra ton respektive upp till 2,8 miljoner ton.

Alcoas resultatrapport kom samma dag som när PepsiCo rapporterade att deras resultat och intäkter var bättre än väntat under det första kvartalet.

Alcoa Corp presterade blygsamt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 7%. I skrivande stund värderas företaget till 4,44 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust