BNY Mellons intäkter föll 5% under första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 16, 2021
  • Bank of New York Mellons intäkter föll med 5% under räkenskapsårets första kvartal.
  • Den amerikanska banken har beslutat om 22,47 pence per aktie i kvartalsutdelning.
  • BNY Mellon återköpte aktier för 506,62 miljoner pund under första kvartalet.

Bank of New York Mellon Corp. (NYSE: BK ) publicerade sin resultatrapport för första kvartalet idag och överträffade analytikernas förväntningar. Deras resultat och intäkter var dock svagare än under motsvarande kvartal förra året på grund av låga räntor.

Bank of New York Mellons aktier föll med cirka 2,5% under dagens förhandel. Aktierna handlas nu för 34 pund per aktie jämfört med årets lägsta värde hittills på 28,87 pund per aktie den sista veckan i januari. Som jämförelse inledde BNY Mellon året med ett pris per aktie på 30,22 pund.

BNY Mellons finansiella resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bank of New York Mellon rapporterade 621,87 miljoner pund i nettoresultat under första kvartalet, vilket motsvarar 70,30 pence per aktie. Under första kvartalet 2020 uppgick nettoresultatet till högre 684,22 miljoner pund, eller 76 pence per aktie.

Nyheten kommer samma dag som konkurrenten Morgan Stanley rapporterade att deras vinst steg med över 100% under första kvartalet.

BNY Mellon genererade 2,84 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en nedgång på 5% på årsbasis. Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle se en intäkt på 2,78 miljarder pund under första kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie begränsades till lägre 63,06 pence.

De totala avgifterna under första kvartalet minskade med 1% till 2,37 miljarder pund. Räntenettot under det senaste kvartalet låg på 474,73 miljoner pund eller 20% lägre än förra året. Det amerikanska företagets vinst levde heller inte upp till uppskattningarna under det föregående kvartalet (Q4).

Andra framstående siffror i BNY Mellons resultatrapport

Andra anmärkningsvärda siffror i BNY Mellons resultatrapport inkluderar en årlig nedgång på 8% för intäkterna från investeringstjänster och en 10% tillväxt för intäkterna från segmentet kapitalförvaltning.

Det New York-baserade företaget återupptog sina återköp av aktier och återköpte 506,62 miljoner pund i aktier under första kvartalet. Det amerikanska holdingbolaget tillkännagav 22,47 pence per aktie i kvartalsutdelning för stamaktier idag.

Bank of New York Mellon gick ganska svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 15%. I skrivande stund värderas banken, som grundades 1784, till 30,51 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 12,54.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust