Prologis vinst och intäkter var bättre än väntat under första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 20, 2021
  • Prologis rapporterar bättre resultat och intäkter än väntat under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget förväntar sig upp till 2,87 pund i justerad helårs-FFO per aktie.
  • Fastighetsinvesteringens aktier föll med ungefär 1% när marknaden öppnade igår.

Prologis Inc. (NYSE: PLD) rapporterade igår att deras resultat och intäkter under första kvartalet var bättre än förväntat. Företaget höjde också sin prognos för hela räkenskapsåret tack vare stark efterfrågan.

Prologis aktier, som du kan lära dig att köpa online här, föll med ungefär 0,5% under gårdagens förhandel och förlorade ytterligare cirka 1% på den öppna marknaden. Aktien handlas nu till 80 pund per aktie, jämfört med 68,66 pund per aktie vid årets början.

Prologis resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Prologis meddelade att deras nettovinst uppgick till 262,47 miljoner pund under första kvartalet, vilket motsvarar 35,14 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick nettoresultatet till högre 350,67 miljoner pund, eller 50,20 pence per aktie.

Justerat för engångsposter registrerades fonderna från verksamheten (FFO) till 69,59 pence per aktie under första kvartalet jämfört med föregående års Q1 på 59,52 pence per aktie. Prologis genererade 820 miljoner pund i totala intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 17,4%.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra 707,52 miljoner pund i totala intäkter under första kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie begränsades till något lägre 67,41 pence.

Enligt fastighetsinvesteringsbolaget registrerades den genomsnittliga beläggningen under första kvartalet till 95,4% jämfört med 95,8% under fjärde kvartalet. Retentionen föll också från 78,4% till 69,1%. För hela räkenskapsåret höjde Prologis sin prognos igår till en FFO på 2,87 pund per aktie. I sin tidigare prognos hade den förväntat sig upp till 2,85 pund.

Verkställande direktören Hamid Moghadams kommentarer

VD Hamid R. Moghadam kommenterade den ekonomiska uppdateringen igår och sa:

”Den robusta efterfrågan från fjärde kvartalet har fortsatt 2021 och är lika stark som jag någonsin upplevt under min karriär. Globala försörjningskedjor kämpar för att hålla jämna steg med accelererande ekonomisk aktivitet, omarbetning för snabbare orderuppfyllande och motståndskraft.”

I separata nyheter från USA meddelade Gamestop att George Sherman kommer att lämna sin roll den 31 juli, eller tidigare om en ersättare hittas.

Prologis presterade ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 10%. I skrivande stund värderas företaget till 59,09 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 55,65.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust